RSS

Nieuwe richtlijnen notebooks

Geplaatst op zondag, 5 april, 2009 - door

Overige

richtlijnen-notebooks-netbooks-laptops

Eens in de zoveel tijd, ongeveer één keer per jaar, worden richtlijnen vastgesteld voor laptops, netbooks en dus ook notebooks. Vandaag presenteren wij je de nieuwe lijst voor het jaar 2009/2010; zie het dus als een koopwijzer voor laptops. In het overzicht kun je snel en duidelijk zien wat de grote richtlijnen zijn waarop je moet letten bij de aankoop van een laptop.

Mini notebooks (netbooks)
Netbooks zijn kleiner als 12 inch en kun je zien als een soort mini-laptop. Ze zijn geschikt voor simpele werkzaamheden als email en internet. Door het lichte gewicht en de lange accuduur zijn ze een uitstekende extra naast je gewone computer of laptop. Gemiddelde prijs: € 325,-.

Ultra mobiele notebooks
Met een schermformaat van ongeveer 12 inch en een laag gewicht zijn ultra mobiele notebooks en laptops zeer geschikt als een laptop naast je desktop computer. Ze zijn vaak erg snel en dus zeer geschikt voor de zakenman die vaak onderweg is maar geen zware laptop mee wilt zuilen. Eenmaal aangesloten op een externe monitor, met bijvoorbeeld een dock, is het helemaal fantastisch werken. Gemiddelde prijs: € 750,-.

Allround notebooks
Met een schermformaat tussen de 14 en 16 inch zijn allround notebooks of laptops de meest gangbare van dit moment. Je kunt er een simpel spelletje mee spelen en natuurlijk gewoon alle toepassingen als Word en Outlook gebruiken. Allround notebooks zijn geschikt voor thuis, kantoor én onderweg. Gemiddelde prijs: € 600,-.

Desktopvervangers
Een scherm dat groter is dan 16 inch is hét kenmerk voor een desktopvervanger. Gooi je oude computer dus de deur uit en je hebt weer een plekje vrij in je huis. Desktopvervangers zijn zeer comfortabel en vaak zit er een goede, snelle videokaart ingebouwd zodat je ook af en toe een game kunt spelen. Gemiddelde prijs: € 800,-.

Genoemde prijzen zijn inclusief 19% btw.

Accuduur, Allround, Allround multimedia laptop, Business laptop, Desktop vervanger, Desktopvervangers, Inch, Koopwijzer laptop, Kopen laptop, Mini laptop, Netbook kopen, Richtlijnen laptops, Richtlijnen netbooks, Schermgrootte

Reageer: