RSS

Review van nieuwkomer Zoostorm

Geplaatst op maandag, 6 april, 2009 - door

Overige

fizzbook-spin-zoostorm-netbookAl lange tijd zien we eigenlijk geen nieuwe merken meer op de netbookmarkt. Met vaste en wereldbekende merken als Asus en HP is de keuze dus niet zo groot; maar Zoostorm gaat daar vanaf vandaag verandering in brengen. Uitgaande van de strategie “One laptop per child”, kortweg het OLPC, komt het merk vandaag met de officiële release van de Fizzbook Spin.

Met haar nieuwe mini-laptop hoopt Zoostorm vooral scholieren en studenten te bereiken. Dat ze een goed marktonderzoek hebben gedaan is direct al duidelijk: De laptop is zeer stevig en gemaakt van duurzaam plastic. Het meeslepen in een rugtas is dus geen partij voor deze mini-notebook.

Eenmaal aangezet ziet het laptopje er fantastisch uit! Met een flitsend, strak en modern design oogt het geheel prachtig. Het toetsenbord tikt heerlijk en is absoluut niet klein. Ook het touchpad is redelijk groot evenals de muisknoppen; perfect voor scholieren (lees kinderen) dus!

Het scherm van 8.9 inch is 180 graden draaibaar en is daarnaast ook een touchscreen; de Zoostorm Fizzbook Spin is dus een heuse tablet pc! De resolutie van 1024 x 600 pixels is respectabel voor een 9 inch netbook en zeker door het touchscreen mogen we hierover niet klagen.

Intern vinden we een 1.6 GHz Intel Atom N270 processor gekoppeld aan 1GB geheugen; ruim voldoende voor het meegeleverde Windows XP. Voor het opslaan van werkstukken, muziek en foto’s is een 60GB harde schijf ingebouwd en dat is natuurlijk genoeg voor de doorsnee student. En met standaard opties als USB, SD-sleuf, Wi-Fi en een klein softwarepakketje (o.a. Braniac Tester) is het hele pakketje af!

Met een accuduur van meer dan drie uur is dit dé ideale studentenpc; mocht je hem willen kopen? Zoek even goed op internet, de nieuwe Zoostorm Fizzbook Spin is namelijk niet overal te koop.

Draaibaar scherm, Jongeren computer, Jongeren netbook, Jongeren pc, Leren, N270, Review, Student, Studenten computer, Studenten laptop, Studenten netbook, Tablet pc, Zoostorm, Zoostorm fizzbook spin

Reageer: