RSS

HP Compaq Mini 703EA review

Geplaatst op dinsdag, 7 april, 2009 - door

HP

mini_whole-mini-compaq-hp-703eaWerd de HP MiniNote 2133 vorig jaar nog ons favoriete netbook; ook dit jaar komt HP Compaq met een pareltje. Het pareltje dat de naam “Mini 703EA netbook” meekrijgt is volgens ons de eerste mini laptop die écht zakelijk oogt. Met een prachtig zwart design (doet ons denken aan Lenovo / IBM laptops) en een net toetsenbord oogt het geheel werkelijk fantastisch.

Ondanks dat de mini-notebook er robuust uitziet valt het in werkelijkheid best tegen; je moet hem zeker niet laten vallen! Toch is de 703EA met een ingebouwde fingerprint reader wel weer erg luxueus. Vooral het toetsenbord is werkelijk prachtig en typt daarnaast heerlijk; het lijkt wel touch response!

Waar het toetsenbord hoge punten scoort laat het touchpad wat punten liggen; het reageert allemaal niet zo lekker en de knoppen zijn aan de zijkanten geplaatst (in plaats van de onderkant). Hierdoor is het erg wennen aan het apparaatje en dat is nu juist wat een netbook niet moet hebben. Het principe van zo’n mini-laptop is immers; kopen, aanzetten en mobiel werken (direct).

hp_mini_side-compaq-hp-703ea

Maar eenmaal opgestart in Windows XP komt de Mini 703EA van HP Compaq werkelijk tot zijn recht. Met zijn snelle Intel Atom processor en 2GB geheugen loopt alles op rolletjes en daarnaast is de accuduur met zo’n 3,5 uurtjes ook aan de goede kant. Ben je dus op zoek naar een luxe en vooral stijlvolle netbook? Ren dan snel naar de winkel voor de Mini 703EA; alles wat je nodig hebt stijlvol verpakt! En dat voor nog geen € 400,-.

Budget, EEE concurrent, Goedkoop, Hp compaq minibook, Lange accuduur, Luxe, Mini 703, Mini laptop, Mini-netbook, MiniNote, Review

Reageer: