RSS

Investeren in netbooks

Geplaatst op dinsdag, 14 april, 2009 - door

HP, Overige

hp-cisco-hewlett-packard-mini-note-2133Zoals je de afgelopen tijd wel hebt kunnen lezen en zien op laptop-info.nl zijn netbooks helemaal hot. Echter zijn er nog heel véél mensen die het nut van een mini-laptop nog niet inzien. Er moet dus geïnvesteerd worden om de mobiele laptops wat naamsbekendheid te geven en het publiek eraan te laten wennen. Hewlett-Packard (HP) en  Cisco Systems lijken de handen ineen te hebben geslagen om te investeren in de toekomst van netbooks.

Om te beginnen met het promoten van netbooks zullen beide bedrijven, respectievelijk hardware van HP en software van Cisco, in elke universiteit van Amerika een aantal computers verspreiden. Inmiddels staat de teller alleen in Californië al op 10.000 gesubsidieerde netbooks.

Alhoewel de term “netbook” niet heel duidelijk kan worden gedefinieerd gaat het om mobiele en zuinige laptops van 7 tot 11 inch formaat. Netbooks zijn dus mini-laptops (/ mini-notebooks) die standaardapplicaties als Internet Explorer en Microsoft® Word makkelijk kunnen draaien. Ze kosten vaak minder dan 400 euro en worden meestal geleverd met Windows XP.

HP denkt flink in te kunnen zetten op de jongerenmarkt aangezien een netbook een ideaal hulpmiddel is voor studenten én docenten. Boeken kunnen nu echt in de hoek worden gegooid en men volstaat met een mini-laptop van een paar honderd euro. Op dit moment raadt HP vooral haar HP Mini-Note 2133 aan voor dergelijke gebruikersomgevingen.

Met Cisco als partner voor verbindingstechnieken zoals draadloos internet heeft binnen nu én vijf jaar waarschijnlijk iedere student wel een netbook.

3G, Cisco systems HP, Draadloos internet, HP Mini Note 2133, Iedereen een netbook, Mini-laptops, Student computer, Student laptop, Wat is een netbook, Windows XP, Wireless lan

Reageer: