RSS

Duizenden gevonden laptops per maand op vliegvelden

Geplaatst op woensdag, 15 april, 2009 - door

Overige

Eerder deze week ontvingen we een persbericht waarin stond vermeld dat er iedere maand bijna twintigduizend schiphollaptops worden gevonden op Amerikaanse luchthavens. Nu waren wij toch wel erg benieuwd hoe dat in Nederland zit en dus werd het tijd om eens een belletje naar Schiphol te plegen.

Vrijwel direct werden we met deze vraag doorverbonden naar het bureau “Gevonden voorwerpen”. Na een deftig inleidend gesprek vroegen wij concreet om het antwoord op de vraag hoeveel laptops er per maand op Schiphol worden gevonden. Het antwoord op deze vraag was, zelfs voor ons, verbijsterend.

De medewerkster wist ons namelijk te melden dat er iedere dag een stuk of 25 laptops worden gevonden. Een directe opmerking hierbij is dat het hier alleen nog maar de laptops betreft die daadwerkelijk naar het bureau Gevonden Voorwerpen worden gebracht. Van deze getallen uitgaande kan dus de conclusie worden getrokken dat er iedere maand ongeveer duizend laptops worden achtergelaten op Nederlandse vliegvelden.

Dit aantal is natuurlijk schrikbarend hoog: Denk bijvoorbeeld eens aan de winkelwaarde van in totaal een half miljoen euro iedere maand weer! Maar natuurlijk ook alle informatie die op de laptops staat die vaak verloren gaat; dit kan natuurlijk ook belangrijke bedrijfsinformatie zijn; en deze mag natuurlijk nooit op straat komen te liggen.

Maak dus altijd een back-up en verlies je laptop nooit meer uit het oog.

Back-up maken, Gevonden, Gevonden voorwerpen, Laptop, Laptop op reis, Laptop verloren, Laptops, Schiphol, Vliegvelden

Reageer: