RSS

Acer komt met duurder segment laptops

Geplaatst op zondag, 19 april, 2009 - door

Acer

easynote-tr85_low1Wanneer vrijwel iedere computerfabrikant besluit om goedkopere laptops te gaan produceren komt Acer met opmerkelijk nieuws. Het bedrijf gaat namelijk laptops introduceren binnen een duurder segment. Hiermee wil Acer aantonen dat zij klaar is voor een breder marktbereik op de laptopmarkt.

De nieuwe Acer Timeline zou tijdloos moeten worden; een opmerkelijke productlijn met indrukwekkende specificaties. Om dit te bewerkstelligen wordt gestart met een aanbod van drie verschillende modellen: De Aspire Timeline 3810T, de 4810T en de 5810T. Respectievelijk hebben de laptops een schermafmeting van 13.3-, 14- en 15.6-inch. De lichtste van de drie laptops weegt slechts 1.6 kilo.

aspire_3810_02

Waar vooral op is gelet bij het maken van de Aspire Timeline modellen is de accuduur. Aangezien de laptops vooral worden geproduceerd voor de zakenwereld moet deze natuurlijk optimaal zijn. Om hieraan te voldoen heeft Acer gekozen voor het gebruik van Ultra Low Voltage (ULV) Intel Core 2 Duo processoren die natuurlijk veel minder energie verbruiken dan normale processoren. Het nadeel van deze chips is dat ze minder performance leveren. Denk helaas dus niet aan die-hard computertoepassingen; echter maakt het DDR3 geheugen weer veel goed.

Acer Aspire Timeline, Chip, Computerfabrikant acer, Ddr3 geheugen, Intel Core 2 Duo, Klein, Lange accuduur, Luxe laptop, Performance, Segment, Stijl, Ultra low voltage, ULV, Zakenlaptop

0 reacties op dit bericht

1 link naar dit bericht

  1. Laptop-Info.nl / Nieuwe Acer netbook: Acer Aspire Timeline 1810T zegt:

    […] Acer Aspire Timeline-serie bestaat inmiddels uit de 3810T, 4810T en de 5810T. Deze modellen zijn al erg compact, maar de 1810T is toch net iets kleiner. Het uiterlijk van de […]

Reageer: