RSS

Microsoft kondigt Windows 7 starter edition aan

Geplaatst op dinsdag, 21 april, 2009 - door

Overige

windows7-starter-edition-netbookHet is inmiddels al weer een tijdje bekend dat de nieuwe Windows (7) er dit jaar al aankomt. Hoog tijd dus dat er wat specificaties van het systeem getoond gaan worden; Microsoft lijkt hiermee precies op een goed moment te komen.

Het nieuwe Windows 7 moet maar liefst drie versies gaan kennen; Starter, normal (Home), professional (Office). Het lijkt dus dat de strategie van het oude Windows XP weer is opgepakt met een uitbreiding van de starter versie als bonus. De volledige specificaties van dit starter besturingssysteem zijn voor een deel onthuld, van de overige twee systemen blijft het nog steeds giswerk.

De starter versie wordt voornamelijk onderscheidt door het simplistische onderstel. Zo kan het systeem slechts drie programma’s tegelijk draaien. Volgens Microsoft behoeven netbook-gebruikers, waarvoor het starter systeem is ontworpen, toch niet meer werkruimte. Onze mening is dat drie toepassingen toch wel snel aan zullen staan; denk je maar eens in: Media player voor de klanken op de werkvloer, Internet voor het lezen van laptop-info.nl én dan ook nog Outlook voor het ontvangen van je mails. Hoeveel ruimte blijft er dan nog over voor toepassingen als Word?

Laten we voorlopig even de testversie afwachten van Windows 7 Starter voor netbooks. Wij zijn vast niet de enige die het idee van de drie toepassingen als maximum wel erg weinig vinden; vijf zou dan een betere optie zijn.

Het is dus blijkbaar afwachten of Windows 7 net als Windows Vista gedoemd is te mislukken of juist de hemel in zal worden geprezen als Windows XP. We houden je zoals altijd weer op de hoogte!

EDIT: Adviesprijs van de starter edition van Windows 7 is bekend gemaakt; we moeten er € 189,- voor gaan neertellen. Een hoop geld als je het ons vraagt.

Besturingssysteem, Drie versies, Microsoft mini-laptop, Mini laptop, Netbook windows, Netbooks, Starter edition, Windows 2009, Windows 7 home, Windows 7 normal, Windows 7 office, Windows 7 professional, Windows 7 starter

4 reacties op dit bericht

 1. Rick zegt:

  Als ik het goed heb worden standaard applicaties zoals Paint, Rekenmachine enz. niet meegeteld. Hoe het zit met internet explorer, firefox en msn weet ik niet, maar als ze wel meetellen hou je niet veel ruimte over…

 2. Bheijns zegt:

  Voor zover ik tot nu toe heb vernomen geldt het voor alle toepassingen; dus ook de standaardprogramma’s. Als inderdaad internet explorer en msn etc. mee gaan tellen wordt het naar mijn idee een drama.

  Neem toch aan dat Microsoft niet zo stom is?

 3. Het T-Team zegt:

  Je kunt maar 3 applicaties tegelijk gebruiken?
  Hoe zit het dan met antivirus, bluetooth-stick en al die applicaties die bij mij in de achtergrond draaien?

 4. Bheijns zegt:

  Achtergrondapplicaties schijnen gewoon te kunnen draaien. Om het te testen moeten we denk ik nog even wachten op de Release candidate van Windows 7 Starter. Pas dan zullen we het zeker weten.

1 link naar dit bericht

 1. Laptop-Info.nl / Windows 7 getest op Dell netbook zegt:

  […] de starter versie van Windows 7 wel geschikt zijn voor een doorsnee en goedkope mini-laptop? We wachten het maar rustig af. We […]

Reageer: