RSS

Eerste blik: De nieuwe Asus F70

Geplaatst op woensdag, 22 april, 2009 - door

Asus

asus_f70-wallpaper1Helaas is het rond Asus, en dus ook Asustek, de laatste tijd erg stil als het gaat om innovatie. Het bedrijf zegt met veel ontwikkelingen bezig te zijn en deze graag in één keer groots te releasen. Klinkt allemaal fantastisch maar ondertussen draait de wereld gewoon door en moeten er nu ook nieuwe laptops komen. De nieuwe Asus F70 laptop is dan toch een antwoord van Asus om deze vraag op te vullen.

Vandaag ontvingen we een eerste testmodel van de nieuwe F70 met de hartelijke groeten van Asus Nederland. Met een groot Full-HD logo op de doos ziet het geheel er in ieder geval veelbelovend uit!

Eenmaal als de doos is opengemaakt lijkt het er nog mooier op te worden; ’s werelds eerste 17.3-inch laptop ligt voor onze neus en het design zit in ieder geval wel goed. De extra 0.3-inch maakt net dat kleine stukje goed om naar een aspect ratio over te gaan van 16:9. Hierdoor wordt het een ideaal media center.

Zoals de doos al naar ons toeschreeuwde heeft de laptop een Full-HD scherm (1080p). Voor de kleine review van vandaag zetten we de computer even op een 1.600×900 pixels resolutie zodat we goed kunnen vergelijken met de concurrentie. Het is helaas wel een beschamend idee dat Asus een GeForce 9300M GS grafische kaart in deze laptop heeft gezet; dat is voor een scherm als deze toch écht te weinig. Alle standaardapplicaties lopen allemaal goed, maar blijft dat ook zo bij games?

Verder is de laptop tip-top afgewerkt. Het plastic van de laptop is op bijna elke plek erg stevig afgewerkt evenals het grote toetsenbord. Als we verder kijken op de laptop lijkt de laptop een echte allrounder. Zowel een simpele 3D game als een multitask sessie verlopen fijnloos. De laptop lijkt dus zeer geschikt als desktop vervanger.

Met een prijs van nog geen duizend euro is hij nog best betaalbaar ook en kun jij weer een aantal jaar vooruit. Op zoek naar een desktop vervanger? Zoek niet verder en ga snel naar www.laptops-vergelijken.nl om hem aan te schaffen!

Allround, Aspect ratio, Asus nederland, Desktop vervanger, Desktopvervangers, Eerste laptop, Full-hd, Geforce 9300M, Innovatie, Laptops vergelijken, Media center, Media centre, Mooi afgewerkt, Ontwikkelingen, Prijs, Stevig

Reageer: