RSS

Nieuwe speler op de netbookmarkt: Stone

Geplaatst op donderdag, 23 april, 2009 - door

Overige

neo-netbook-frsStonce computers is een bedrijf dat de laatste jaren steeds meer naamsbekendheid verwerft binnen de computerworld. Het bedrijf achter de rock laptops; hierover schreven we laatst al eens; komt vandaag met de release van haar eerste netbook: De Neo 101.

De Neo 101 netbook of mini-laptop is slechts 10.1-inch groot en werkt volledig op een energiezuinige Intel Atom processor. Met opties als Wi-Fi, een 1.3 megapixel camera én een 90% volledig toetsenbord (bijna normale grootte) kan hij zeker de concurrentie aan met andere netbooks zoals de EEE pc.

De Neo 101 van Stone ziet er op het eerste gezicht precies zo uit als een Packard Bell laptop; alleen dan wat maatjes kleiner. Hij is volledig in het zwart gehuld en alleen het Intel stickertje pronkt erbij alsof dat hetgeen is wat op moet vallen aan de laptop. Met een schermresolutie van 1024×600 pixels wordt het kijken gemakkelijk gemaakt. Maar wat is ons het meeste opvalt is dat het scherm zeer helder is!

Verder vind je op de computer nog extra’s zoals twee USB-poorten, een infrarood verbinding en een ExpressCard sleuf voor de eventuele uitbreidingen in de toekomst. De netbook weegt slechts 1.3 kilo en is daarmee normaal vergeleken met andere mini-laptops. De batterijduur valt ons een beetje tegen; na drie uur valt de Neo 101 toch echt stil.

Vanaf 1 mei in de betere computershop verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 350,- inclusief btw; een koopje dus!

Computermerk stone, ExpressCard, Goedkope netbook, Helder scherm, Intel atom processor, Koopje, Mini laptop, Neo 101, Netbook, Rock laptop, Webcam ingebouwd

Reageer: