RSS

NB200: De nieuwe netbook van Toshiba

Geplaatst op vrijdag, 24 april, 2009 - door

Toshiba

nb200-toshiba-netbookGisteravond werden onze Engelse collega’s uitgenodigd door Toshiba en Paramount om op het hoofdkantoor van Toshiba de nieuwste Start Trek film te kijken. Leuk natuurlijk, maar er moest wel wat anders achter steken! En gelukkig was dat ook zo; de introductie van de NB200 was waar het eigenlijk allemaal om ging.

De NB200 is de tweede netbook van Toshiba (opvolger van de NB100) en is vooral gemaakt voor educatieve doeleinden. Er is dus gericht ontworpen voor studenten en leraren om zo aan alle wensen te voldoen. De NB100 netbook van Toshiba werd ronduit slecht verkocht en dus is het zeker niet onnodig dat Toshiba luistert naar de wensen van de klant.

Aangedreven op een Intel Atom N280 processor is het apparaat één van de snelste netbooks van dit moment; een kloksnelheid van maar liefst 1,66 GHz. De 160GB harde schijf biedt meer dan genoeg ruimte voor werkstukken, muziek en foto’s en is uitgerust met een 3D accelerometer. Deze meter registreert beweging van de netbook en zorgt ervoor dat de harde schijf hierop inspeelt en zodoende niet beschadigt.

Het 10.1-inch grootte scherm maakt gebruik van de LED-techniek en zorgt daarmee voor een accuduur tot wel negen uur! Het toetsenbord van Toshiba’s NB200 lijkt erg veel op die van een Sony VAIO en Apple’s macbook en typt dus erg lekker en flexibel. Het is overigens een 90% toetsenbord; lekker groot dus. Opvallend is dat Toshiba de NB200 mini-laptop gaat verkopen in vier verschillende kleuren: Bruin, zwart, wit en roze. Wordt dit dan eindelijk dé studentennetbook waar we al zolang op wachten?

De film was al niet slecht, de nieuwe mini-laptop van Toshiba is helemaal top! Met een prijs van 350 euro is hij zeer gunstig geprijsd en kan dit wel eens een grote speler gaan worden op de netbookmarkt. Binnenkort lees je op deze site zeker een review van deze netbook. Overigens vanaf mei in de schappen!

Beste netbook 2009, EEE concurrent, Goedkoop, Intel Atom n280, NB200, Perfecte netbook, Student laptop, Student netbook, Studenten pc, Toshiba mini-laptop, Verschillende kleuren

Reageer: