RSS

De nieuwe stijl van HP; DV3 multimedialaptop

Geplaatst op zaterdag, 25 april, 2009 - door

HP

hp-pavilion-dv3-moonlight-fSinds HP met de DV-lijn voor notebooks kwam een aantal weken geleden hadden we nooit gedacht dat er zoveel nieuws op de markt zou komen. Repten we eerder al over de DV2 en de DV6; vandaag is de DV3 aan de beurt. Een multimedia notebook met een grootte van 13.1-inch.

De doos van de notebook ziet er normaal uit zonder teveel poespas. Dat zien we graag want dat betekent dat de aandacht goed is besteed aan de laptop zelf; de doos wordt toch weer weggegooid. Vooral van buiten ziet de DV3 er zeer stijlvol uit. Met zijn witte behuizing is direct de link met Apple’s MacBook gelegd. Echter lijkt de DV3 in geen enkel opzicht op een Mac laptop.

Het witte design komt de laptop zeker ten goede en geeft hem een flinke boost qua uitstraling. Het plastic en metaal glimt aan alle kanten; een echte glossy laptop dus! De bovenkant van de laptop is zelfs al helemaal mee gestyled en is voorzien van een mooie 3D illustratie. Overigens is de laptop ook in het zwart verkijgbaar, of zoals HP het zelf zegt: verkrijgbaar in Moonlight (wit) en Espresso (zwart).

Het zwart-wit denken is gelukkig wel direct afgelopen als de DV3 laptop van Hewlett-Packard  is aangezet. Het scherm is er een volgens van de nieuwe LED-technieken en verbruikt dus zeer weinig stroom. Het beeld is overigens ook zeer scherp; zelfs in de zon is alles goed te lezen en te bekijken. Met een nVidia GeForce G105M als grafisch hart van de notebook kun je zeker een simpel spelletje spelen en foto’s bewerken. Veel gekker als deze toepassingen, denk bijvoorbeeld aan nieuwe 3D games, moet het helaas niet worden. De DV3 is dus absoluut niet geschikt voor gamers.

hp-pavilion-dv3-moonlight-s1Overige specificaties lopen sterk uiteen; HP laat de keuze over aan de winkelier en dus uiteindelijk aan de consument/klant. Adviesprijs is 750 euro inclusief btw, verkrijgbaar vanaf eind mei.

Allround, Apple concurrent, Espresso, Geen poespas, Hewlett packard, LED scherm, Macbook, Mooi design, Moonlight, Multimedia laptop, Witte laptop

4 reacties op dit bericht

 1. Priscilla zegt:

  Weet iemand waar deze witte laptop in Nederland te verkrijgen is?

 2. Renzo zegt:

  volgens mij moet het wezen: Moonlight (wit) en Espresso (zwart)

 3. Rick zegt:

  Ik weet het wel zeker 😉 Ik heb het aangepast….

 4. laura zegt:

  kan iemant me vertellen waar deze laptop te verkrijgen is en hoeveel hij kost? grts laura

Reageer: