RSS

LG Arena; computer in zakformaat

Geplaatst op dinsdag, 28 april, 2009 - door

Overige

lg_arena_1De nieuwe telefoon van LG: De LG Arena, is hét helemaal op dit moment. Er is geen enkele provider die niet adverteert met deze telefoon. Vooral het Armin van Buuren pakket valt vooral bij jongeren erg in de smaak. Echter was het oorspronkelijke idee van LG om een concurrent van de zakelijke mini-computer de HTC Touch te maken; is dit gelukt?

Vandaag kregen we een exemplaar toegestuurd van de LG Arena; het normale pakket met een simlockvrije versie van de telefoon. De verpakking ziet er in ieder geval veelbelovend uit; daar wordt dan ook goed voor betaald. Met kreten als een 3-inch touchscreen en een hoge resolutie ziet het geheel er zeer veelbelovend uit. Tijd om de KM900 (ofwel de LG Arena) eens flink onder handen te nemen.

Wat direct opvalt is dat het 3-inch scherm daadwerkelijk fantastisch werken is. De kleuren zijn zeer scherp en helder ook. Met een resolutie van 480×800 pixels komt de Arena dicht in de buurt van de doorsnee netbook. Het besturingssysteem van de telefoon lijkt erg veel op die van de iPhone (gejat?); veel icoontjes dus. Echter werkt deze omgeving nog soepeler en sneller; dit heeft mede te maken met het perfecte touchscreen.

lg_arena_2

Als de telefoon gedraaid wordt verschijnt direct een Qwerty toetsenbord in het scherm waardoor het typen lekker snel gaat. Met functies als Wi-Fi, GPS, 3G internet en Bluetooth evenaart hij de iPhone en de HTC Touch op alle fronten. Maar wat de telefoon helemaal onderscheidt van de rest is zijn 5 megapixel camera en de 8GB harde schijf. Applicaties als tekstverwerker en internet werken perfect op de telefoon en is het zelfs mogelijk om powerpoint presentaties te bekijken. Ook PDF’jes en Datasheets zijn geen enkel obstakel voor de telefoon.

De sterke telefoon – gemaakt van aluminium – lijkt het helemaal te gaan worden. Met een goede reclamecampagne kan dit best wel eens een grote concurrent worden van Apple’s iPhone. De telefoon is professioneel en zakelijk en mag met recht een mini-computer in zakformaat genoemd worden. Voor 350 euro inclusief btw is de telefoon van jou; met een abonnement zelfs helemaal gratis.

3G, 5 megapixel, 8GB, Bluetooth, Goedkoop, Gratis, Harde schijf, Hsdpa, Klein, Laptop zakformaat, Lg arena telefoon, Microsd, Mini-computer, Mobiel, Mobiel internet, Touchscreen, Wi-Fi, Wifi, Zak

2 reacties op dit bericht

 1. joep zegt:

  Wanneer komen jullie nu eens met een objectieve review.
  De LG Arena ziet er geweldig uit maar is functioneel een drama.
  Voel Wifi maar eens aan de tand en je bent meteen klaar met LG.
  Knappe jongen die youtube kan bekijken met Wifi.
  En niet te vetgeten de vele vastlopers.
  Kortom LG …….. terug in je hok en kom over een jaartje maar weer eens terug

 2. Nick zegt:

  joep,

  Je bent niet de enigste. Niet dat telefoon om de haverklap vastloopt, maar met enige regelmaat gebeurt dit wel. Laatst had ik hem nog iets te hard op mijn bureau gelegd en toen was het geluid weg :S Maar ik ben het wel eens met de review wat de hardware betreft (positief), maar de software is een ander verhaal…..

Reageer: