RSS

Windows 7 getest op Dell netbook

Geplaatst op dinsdag, 28 april, 2009 - door

Microsoft

dell-mini-9“Gewoon omdat het kan”; dat zal de persoon gedacht hebben die een uitgelekte versie van Windows 7 op zijn netbook van Dell installeerde. Met een build 7100 van Windows 7 die hij van een torrent site afplukte ging hij aan de slag. Hij nam zijn Dell mini 9 netbook – normaal gesproken een Linux netbook – en stopte de homemade installatie DVD van Windows in zijn netbook.

Eerder probeerden anderen de nieuwste versie van Windows op een Asus EEE PC en een Acer Aspire One netbook te zetten, echter zonder succes. Tevens is gekozen voor Build 7100 aangezien dit een versie is zonder veel eisen; Béta versies van Windows 7 doen dit wel.

De Dell Mini 9 is een netbook aangedreven door een 1.6GHz Intel Atom N270 processor in combinatie met 1GB intern geheugen. Verder is een 8GB harde schijf (SSD) ingebouwd. Voor de grafische kanten van de mini-laptop is een Diamondville 945GSE kaart gebruikt; deze stuurt het 8.9-inch scherm aan. Volgens de officiële eisen van Microsoft voldoet alleen de processor om het besturingssysteem te laten draaien.

Eenmaal begonnen met de installatie van Windows 7 ging alles redelijk simpel. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat het niet snel ging; de installatie duurde in totaal meer dan drie uur! Toen het systeem na al die tijd eindelijk ging opstarten was direct duidelijk dat dit hem niet gaat worden. Windows 7 vergt echt te veel van een doorsnee laptop van anno 2008/2009.

Zal de starter versie van Windows 7 wel geschikt zijn voor een doorsnee en goedkope mini-laptop? We wachten het maar rustig af. We houden je weer op de hoogte.

Acer Aspire One, Asus Eee Pc, Besturingssysteem, Dell mini 9, Gratis downloaden, Intel Atom, Microsoft windows 7 béta, Netbook OS, Starter version, Test op netbook, Versie, Windows 7 Build 7100, Windows 7 mini-laptop

1 reacties op dit bericht

 1. Patrick zegt:

  Ik heb zelf sinds enige tijd Win7 RC1 op mijn Dell X1 (ultra portable) geinstalleerd. De specificaties van deze machine zijn de volgende:

  – Intel Pentium M733 1.1 Ghz (Data bus 400Mhz, 2Mb Cache)
  – 1.28GB DDR-SDRAM Werkgeheugen
  – 60 GB 1.8inch HDD (4200Rpm)
  – Interne Intel Graphics Media Accelerator 900 Videokaart

  Ik ben zeer tevreden met de performance van het systeem, voorheen werkte ik met XPPro en Office 2003. De huidige Win7 en Office 2007 performen zeker zo goed!

  Wat mij betreft heeft Microsoft, na de Vista flop, met Windows 7 weer iets goeds in handen.

Reageer: