RSS

Nieuw: Samsung Q320 laptop

Geplaatst op woensdag, 29 april, 2009 - door

Samsung

samsung_q320Eindelijk kregen we het langverwachte topmodel van Samsung binnen; de Q320. Deze 13.4-inch laptop met een 16:9 aspect ratio is volledig in dezelfde stijl ontworpen als de glanzende LCD schermen van Samsung die je ongetwijfeld wel kent. De laptop is gelanceerd als een ultieme multimedia notebook, vandaar natuurlijk ook het 16:9 scherm.

Eenmaal uit de doos gehaald heeft Samsung zeker geen woord teveel gezegd. De laptop ziet er werkelijk fantastisch uit en is ook nog eens zeer vernieuwend. Neem bijvoorbeeld het scherm dat volledig in de behuizing doorloopt; dat zie je vrijwel nergens anders. Een knap staaltje werk qua design dus; maar werkt de laptop net zo goed als dat hij eruit ziet?

Tijdens het opstarten word direct duidelijk dat het scherm gebruikt maakt van Vivid colors; een soort Bravia engine die je wel kent van Sony. Met een resolutie van 1366×768 is het scherm HD-ready en is er meer dan genoeg ruimte om meerdere vensters tegelijk open te hebben staan. De kleuren blijven hierbij opvallend goed. Zeker tijdens het bekijken van een film komt de Q320 goed uit de voeten; zwarte balken zijn nergens te bekennen.

Verder is de laptop die wij getest hebben lekker snel; echter kunnen we hier niet te diep op ingaan. Het is namelijk zo dat Samsung de precieze details van de laptop geheim houdt voor publiek. Erg jammer, maar het is niet anders. De laptop werkt zeer prettig en doet ons al gauw denken aan een Lenovo/IBM laptop; maar dan moderner. Zowel simpele 3D shooters als Office applicaties lopen als een zonnetje.

samsung_q320_angle

Met het prachtige design en de, voor zover wij weten, goede specificaties zal deze laptop echt een gat in de markt worden. De prijs zal rond de 800 euro gaan worden; rond mei/juni in de winkel. We komen dan zeker terug met een uitgebreide review!

Allround laptop, Goedkope laptop, Ingebouwde webcam, Macbook concurrent, Multimedia laptop, Samsung laptop, Zakelijk

Reageer: