RSS

Nieuwe HP ProBook business lijn

Geplaatst op zaterdag, 2 mei, 2009 - door

HP

4710sHewlett Packard komt de laatste weken met een hoop nieuwe releases. Gisteravond ontvingen we weer eens een persbericht van HP met daarin de boodschap dat de HP ProBook lijn ook naar de Benelux komt! Deze notebooks of laptops worden gekenmerkt door zijn ideale afmetingen en specificaties voor de zakenwereld. Een waardige concurrent van de MacBook?

De naam ProBook doet in ieder geval aan niets anders denken en dus is het hoog tijd om eens te kijken of de nieuwe HP notebooks daadwerkelijk zo geschikt zijn voor de zakenwereld. Om te beginnen released HP vier verschillende modellen binnen de ProBook lijn, te weten de ProBook 4415s, 4510s, 4515s en de 4710s.

Wat direct opvalt is dat al deze notebooks voorzien zijn van een LED-scherm. Dit scheelt natuurlijk aanzienlijk in de accuduur van de laptops en dit zou ook direct hét punt van concurrentie ten opzichte van de MacBook kunnen zijn. Deze superzuinige schermpjes zijn ook nog eens Full HD in combinatie met een aspect ratio van 16:9; beter kan dus niet.Aan het tweede cijfer van de productmodellen kan gezien worden hoe groot het scherm is; zo heeft de 4415s een 14 inch scherm en de 4710s een 17-inch scherm.

4515sbackcovermerlot

Een ander opmerkelijk punt bij deze notebooks is dat zij allen, behalve de 4710s, draaien op een AMD processor. Dit is natuurlijk zeer kostenbesparend en dus een zeer slimme zet van HP. Een zakenman heeft immers helemaal geen “dure” Intel processor te hebben.

Daadwerkelijke specificaties zijn verder nog niet bekend, de prijs zal vanaf 500 euro inclusief btw zijn. We houden je op de hoogte.

4510s, AMD processor, Full-hd, Hewlett packard probook, Lange accuduur, LED scherm, Macbook concurrent, Probook laptop, Probook netbooks, Probook notebok, Probooks

Reageer: