RSS

Mobiel internet test: “Trager dan verwacht”

Geplaatst op zaterdag, 2 mei, 2009 - door

Overige

kpn-mobiel-internet-testMobiel internet is hip. Ook het nieuwsbericht dat je nu leest is verzonden vanaf een laptop met mobiel internet (T-mobile). Tegenwoordig kun je bij vrijwel iedere provider een abbonement afsluiten voor dit mobiele internet dat meestal gebruik maakt van het HSDPA (3G) netwerk.

Het werd voor de consumentenbond dus hoog tijd om eens te testen welk mobiel internet nu het beste werkt. De uitslagen liegen er niet om; vooral Vodafone en Debitel presteren zwaar onder de maat. Het internetsignaal wordt op bijna elke plek in Nederland redelijk tot goed ontvangen; de snelheid van dit internet is om te huilen.

Probleem lijkt te zijn dat veel netwerken bij slecht bereik automatisch overschakelen naar de GPRS verbinding; overigens niet te verwarren met GPS. Dit GPRS netwerk is sterk verouderd en werd jaren geleden gebruikt voor de zogenaamde WAP-sites. Deze sites waren vaak niet meer als 40kb groot en dus was het “langzame” GPRS uitstekend geschikt. In de tijd dat netbooks inkomen en veel mensen mobiel willen werken op iederen plek, bijvoorbeeld de trein, is dit internet helaas niet meer geschikt.

Als er echter een goed signaal wordt opgepikt dat draait op UMTS of HSDPA wordt het internet razendsnel. Er zijn dan snelheden te behalen tot wl 7,2 MBps per seconde! Verder is de hardware die providers aanleveren wél van hoge kwaliteit en vooral erg simpel in gebruik.

Voor mensen die écht niet zonder internet kunnen is het mobiele internet een prachtige oplossing. Onze tip: Ga even langs de plaatselijke T-mobile shop. Haal daar een Web’n’Walk stick in combinatie met het Business mobiel internet abbonement (3mb/s) voor 2 jaar à 34,95 euro per maand. Je krijgt dan direct een gratis Samsung NC10 netbook (winkelwaarde € 480,-)!

3G, 3G internet, Business, Consumentenbond test, Debitel, GPRS, GPS, HI, Hoge kwaliteit, Hsdpa, KPN, Langzaam internet, Mobiel internet, Netbook, Netbooks, Samsung NC10 gratis, T-mobile, T-mobile aanbieding, Telfort, Test mobiel internet, UMTS, Vodafonde, WAP, Web'n'Walk, XS4ALL

Reageer: