RSS

Windows XP blijft ook na Windows 7 op netbooks

Geplaatst op maandag, 4 mei, 2009 - door

Microsoft

Er zijn de afgelopen dagen, en misschien zelfs weken, vershillende vragen van fabrikanten in de richting van Microsoft gestuurd. Uit al deze vragen bleek dat er onduidelijkheid was ontstaan of Microsoft de verkoop van Windows XP wel zou doorzetten na de (nog komende) release van Windows 7 Starter Edition; die speciaal voor netbooks is ontworpen.

Microsoft komt vandaag met een persbericht dat zeer snel antwoord geeft op deze vraag: “Ja, Windows XP zal zeker nog één jaar na de release van Windows 7 Starter Edition verkocht (mogen) worden.”. Hiermee lijkt voor veel fabrikanten een last van hun schouders te vallen aangezien zij hun hardware van netbooks nog niet hebben voorbereid op het nieuwere Windows 7. Vandaag komt trouwens de Release Candidate uit van dit nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

Overigens werd gisteren bij ons bekend dat de nieuwe versie van het alom bekende Windows misschien nóg eerder in de schappen ligt dan iedereen had voorspelt. Waar Microsoft zelf altijd data noemde vanaf het tweede kwartaal van 2010 is nu bekend gemaakt dat in het gunstigste geval de eerste exemplaren al in Augustus aanstaande over de toonbank zullen gaan.

Of fabrikanten nu massaal hun netbooks gaan vernieuwen om deze apparaten wel compatibel te krijgen voor het nieuwe besturingssysteem valt nog te betwijfelen: De techniek is nog niet zover en daarnaast zijn de ontwikkelingkosten erg hoog. Zeker in deze economisch moeilijke tijd zal er dus weinig veranderen.

Onze verwachting is dat we dus pas over 1,5 en misschien zelfs 2 jaar de eerste netbooks voor groot publiek zullen zien die volledig draaien op Windows 7 (Starter edition).

Compatibel, Compatible, Netbook besturingssysteem, RC1, Release candidate, Starter edition, Systeem windows, Windows 7, Windows XP

Reageer: