RSS

Acer gaat Android apparaten maken

Geplaatst op maandag, 4 mei, 2009 - door

Acer, HP

android-logo-google-os-netbook-smartphoneAfgelopen weekend was de eerste aandeelhouders en investeerders vergadering van Acer. Deze vergadering vondt plaats in de wereldstad Taipei. De uitspraak die onze bron het meest is bijgebleven was die over het Android besturingssysteem van Google. Android is net als Linux een open source besturingssysteem en kost daarom helemaal niets. Het zou dus best wel eens een enorme prijsverlaging binnen de computerbranche kunnen betekenen.

Niet alleen netbooks zullen ontworpen gaan worden door Acer. Ook andere apparaten zoals mobiele telefoons zullen gemaakt gaan worden met het doel een enorme en vooral goedkopere concurrent te worden van de veelgebruikte Windows mobile smartphones en BlackBerry’s.

Ook werd er benadrukt – naar aanleiding van een vraag – dat Google Android uitermate goed geschikt is voor de doorsnee computergebruiker. Applicaties als internet zijn natuurlijk zeer goed geïntegreerd en toepassingen als Office zullen volledig via Google plaatsvinden (Google Docs).

Eerder meldden wij al dat ook HP bezig is met het optimaliseren van hun netbooks voor het Android besturingssysteem. Opvallend detail in beide zaken is dat Google zelf nog nooit één bevestiging heeft gegeven dat Android naast een besturingssysteem voor telefoons ook een besturingssysteem voor computers zou worden. Google zelf zegt verder te willen met haar GoogleOS. Te verwachten is natuurlijk dat beide systemen worden samengevoegd. Benieuwd? Zoek eens op YouTube naar de term “GoogleOS” en je weet genoeg.

Acer android, G1, Google Android, Google Docs, GoogleOS, Gratis besturingssysteem, HP, Linux concurrent, Smartphone, Testen met Android, Toepassingen online, Windows mobile

Reageer: