RSS

Best getest: Gratis virusscanners voor Windows

Geplaatst op woensdag, 6 mei, 2009 - door

Overige

gratis-antivirus-downloaden-antivirZo nu en dan geven wij van laptop-info.nl je nuttige tips over welke software je het best kunt hebben. Natuurlijk letten we hierbij altijd op de prijs aangezien wij van mening zijn dat software vandaag de dag veel te hoog geprijsd is. Zojuist bereikte ons wel een heel opmerkelijk persbericht: “Consumer reports beoordeelt 3 gratis veiligheid programma’s als Beste Koop”. Consumer reports is vergelijkbaar met de Consumentengids van de Consumentenbond.

Nu is de term Gratis, of natuurlijk Free, altijd beladen op het internet omdat er zeer vaak een addertje onder het gras zit. Vooral als gegevens zoals Naam en Email gegeven moeten worden haken de meesten van ons af; natuurlijk terecht. In deze test naar programma’s voor het beveiligen van je computer is zowel gekeken naar betaalde software als de zogenaamde freeware.

In totaal konden programma’s 100 punten behalen; of natuurlijk gewoon een 10,0. Bovenaan de lijst vinden we Smart Security van Eset met 72 punten; relatief onbekend in Nederland. Vervolgens de twee titanen op het gebied van veiligheid van computers en laptops; Op de tweede plaats staat McAfee met 71 punten, op de derde plaats Symantec Norton met 70 punten. Een verwaarloosbaar verschil tussen de eerste drie plekken dus.

Vervolgens vinden we drie programma’s in de lijst met allemaal rond de 65 punten: AntiVir, Windows Defender en Spamfighter. Al deze programma’s zijn gratis te downloaden voor iedere Windows gebruiker. Aangezien deze programma’s qua veiligheid vrijwel dezelfde prestaties bieden als de betaalde alternatieven krijgen deze drie programma’s de titel “Beste Koop” mee.

Overigens kwam Internet Security van PC Tools Ltd. als slechtste uit de test met 47 van de 100 punten. Volledige resultaten kun je teruglezen in de Juni editie van Consumer Reports.

Beveliging laptop, Computer beveiliging, Consumentenbond, Consumer reports, Freeware, Gratis spam, Gratis veiligheid, Gratis virusscanner, Internet security, McAfee, Norton 360, Norton antivirus, Veilig computeren, Veilig email, Veilig internet, Windows

3 reacties op dit bericht

  1. Mammoth zegt:

    Is het verstandig deze alle 3 te installeren of is 1 in dit geval voldoende??

  2. Rick zegt:

    1 is voldoende. Meerdere antivirus programma’s installeren kan aardig wat problemen veroorzaken… (al kan je meestal wel naast een antivirus programma ook zonder problemen een spyware scanner installeren)

  3. Mammoth zegt:

    Dus welke 2 zou je eventueel aanraden?

Reageer: