RSS

Samsung N310: De zakelijkste netbook

Geplaatst op vrijdag, 8 mei, 2009 - door

Samsung

n310-1Met de eerste netbook van Samsung, de NC10, bleek dat het bedrijf zeker in staat is om een goede netbook op de markt te zetten. In veel tests met netbooks komt de Samsung NC10 netbook als winnaar naar boven drijven en dus werd het hoog tijd om de keuze uit te breiden. Althans, dat moet Samsung gedacht hebben met de lancering van de nieuwe N310 mini-laptop.

Eenmaal uit de simpele Samsung doos gehaald ziet de N310 er zeker niet verkeerd uit. Op het eerste gezicht is hij erg rond afgewerkt waardoor vaak een kinderachtige uitstraling ontstaat. Bij deze nieuwe netbook is dat echter niet het geval; Door de grote opdruk van het Samsung logo ziet hij er zelfs uit als een heuse CIA computer.

Met zijn 10.1-inch TFT scherm met een resolutie van 1024×600 pixels is hij zeer normaal binnen de netbookklasse. Wel moet gezegd worden dat het scherm erg helder is en vooral erg mooie kleuren toont. De behuizing van de Samsung N310 lijkt erg stevig maar is wel gevoelig voor krasjes. Door de ronde afwerking is hij helaas wel moeilijker in een tas te stoppen.

n310-3

Qua specificaties lijkt de N310 laptop erg veel op de Asus EEE PC 1008HA die we gister behandelden op deze site. Zo vinden we ook een Intel Atom processor en 1GB intern geheugen. Met een geïntegreerde grafische kaart – de Intel GMA 950 GPU – zullen films goed af te spelen zijn. Ook de 160GB harde schijf biedt meer dan genoeg ruimte voor al je (zakelijke) documenten, muziek, foto’s en films. De N310 wordt trouwens geleverd met een speciale Samsung versie van Windows XP Professional.

Met een gewicht van 1.2 kilo is hij iets zwaarder dan de gemiddelde netbook. Maar dan komt het grootste minpunt; de accuduur is slechts 148 minuten. Een schamele 2,5 uur werktijd dus! Dat is wel even wat anders als de NC-10 die een accuduur had tot wel zeven uur.

n310-2

We beoordelen de nieuwe N310 netbook van Samsung met een goede zes. De netbook ziet er degelijk uit en bezit alle functies die een netbook heeft. Alleen de korte accuduur is een doorn in het oog; maar goed, daar hebben we adapters voor. Ook de prijs weegt zwaar mee in het oordeel; Voor 450 euro inclusief btw kun je hem vanaf medio juni oppakken bij de grotere media- en computerwinkels. Ons advies is om de “oude” Samsung NC-10 netbook op te halen met wél een lange accuduur.

Asus EEE 1008, N310 netbook, Professioneel, Ronde vormen, Samsung laptop, Samsung mini-laptop, Samsung nc-10, Samsung netbook, Zakelijk, Zakencomputer, Zakenlaptop

Reageer: