RSS

Nieuwe release van Acer: De Aspire 751

Geplaatst op zaterdag, 9 mei, 2009 - door

Acer

De Acer Aspire One is op dit moment de best verkochte netbook ter wereld. Op zich opvallend nieuws aangezien twee weken geleden nog de EEE PC van Asus de lijst aanvoerde. Waar Asus eerder deze week uitkwam met een nieuwe telg uit de EEE-serie komt nu ook Acer met een verlengstuk van de immens populaire Aspire One.

De nieuwe Aspire 751 is een 11.6-inch netbook en is daarmee een stukje groter als de gemiddelde netbook. Acer geeft zelf te kennen dat voor deze maat is gekozen omdat het volgens veel gebruikers toch fijner werken is. 7-inch schermen zijn véél te klein en 10-inch modellen zijn eigenlijk nét te klein. Op het eerste gezicht lijkt dit een verstandige keuze van Acer.

Sterker nog, de Acer Aspire 751 is de eerste 11.6-inch netbook ooit. Om het nog een toefje mee te geven is voor een LED scherm gekozen. Deze techniek kijkt niet alleen veel fijner – vooral in licht – maar is ook veel energiezuiniger dan de standaard TFT schermen. Hierdoor valt een lange accuduur te halen van wel 10 uur!

De nieuwe Acer Aspire 751 netbook heeft veel weg van een zwarte MacBook. Dit in navolging op de Asus EEE 1008HA die ook in MacBook-style werdt ontworpen.

De nieuwe Acer Aspire 751 netbook heeft veel weg van een zwarte MacBook. Dit in navolging op de Asus EEE 1008HA die ook in MacBook-style werdt ontworpen.

Ook de “inwendige” specificaties van de Aspire 751 netbook liegen er niet om: Een Intel Atom Z520 processor, 2GB intern geheugen, 160GB harde schijf, Wifi en natuurlijk Bluetooth. Met een resolutie van 1366×768 lijkt het alsof je gewoon op een normale desktop computer werkt. Evenals de 1008HA van Asus lijkt de nieuwe Aspire mini-laptop op een MacBook; een zwarte welteverstaan.

Vanaf eind mei in de winkel voor 400 euro inclusief btw.

751 netbook, Aspire One, Asus Eee Pc, Energiezuinige laptop, Geen TFT, Intel Atom Z520 processor, Lange accuduur, Laptop vervanger, LED scherm, Macbook, Mini laptop, Mini-netbook

Reageer: