RSS

Dell Mini nu ook verkrijgbaar met Ubuntu

Geplaatst op maandag, 11 mei, 2009 - door

Dell

linux-ubuntu-netbook-dell-mini-10Netbooks worden in bijna alle gevallen enkel en alleen geleverd met Windows XP als besturingssysteem. Echter was dat wel anders toen de netbookmarkt nog een stuk kleiner was dan de huidige. De mini-laptops dienden als vervanger of side-kick van de gewone desktop (en laptop). Totdat, dit was het grote omslagpunt, Asus de EEE PC met Windows XP uitbracht. Kort daarop kwam ook Acer met haar Aspire One op het idee om Windows XP standaard als besturingssysteem te installeren.

Op zich is dat natuurlijk helemaal niet erg, laat staan dat het voor de meeste mensen alleen maar makkelijk werken is. Echter kost het besturingssysteem van Microsoft een hoop geld dat natuurlijk gewoon wordt meeberekend in de eindprijs.

Ondanks dat veel fabrikanten dus geen Linux netbooks meer leveren besluit het Amerikaanse Dell juist het tegenovergestelde. De Dell Mini is vanaf vandaag – in ieder geval in de Verenigde Staten – verkrijgbaar in combinatie met het gratis besturingssysteem Linux Ubuntu. Hierdoor kost de Dell Mini 10 nog maar € 349,- inclusief btw; helemaal startklaar!

Natuurlijk is het werken op een mini-laptop die draait op Ubuntu anders maar zeker geen groot nadeel. Het is misschien wel even wennen maar uiteindelijk heb je (veel) meer waar voor je geld. Neem bijvoorbeeld het gratis office pakket: Open Office. Waarom zou je nog voor Word, Powerpoint en Excel betalen als er ook een gratis variant verkrijgbaar is?

Geïnteresseerd? Check de site van Dell voor meer informatie.

Acer Aspire One, Asus Eee Pc, Dell linux, Dell mini 10, Dell mini netbook, Goedkoop, Gratis office, Linux mini-laptop, Netbook besturingssysteem, Open Office, Ubuntu, Windows alternatief, Windows XP concurrent

4 reacties op dit bericht

 1. Catharina zegt:

  Levert Dell nu ook in Nederland? Linkje graag.

 2. Rick zegt:

  Volgens mij al een tijdje hoor 🙂

  http://tinyurl.com/o7et7v

 3. Catharina zegt:

  Ik zie het nog steeds niet. Ja, ze leveren natuurlijk wel in Nederland, maar nog steeds alleen maar met Windows en dus niet met Ubuntu.

 4. Bheijns zegt:

  Inderdaad levert Dell gewoon in Nederland ook aan particulieren; let wel even op de verzendkosten. Er zijn overigens ook winkels die dealer zijn van Dell.
  Als ik even snel kijk op de site van Dell bij de Mini 10 zie ik inderdaad ook nog niet het Ubuntu systeem staan; gek vind ik dat wel. Misschien dat als je er toch een wilt bestellen met Linux dat je even belt met Dell; ze hebben een uitstekende telefonische verkoop afdeling.

  Wie weet dat de site nog niet is geupdate en dat Ubuntu pas vanaf Juni in de Nederlandse shop verkrijgbaar is. Al met al vind ik het wel maf.

1 link naar dit bericht

 1. Laptop-Info.nl / De week van de vernieuwingen zegt:

  […] nieuws in het begin van de week: Dell lanceert de Dell Mini 10 met het besturingssysteem Linux Ubuntu. Dit OS is volledig gratis en schijnt al jaren een grote concurrent van Microsoft’s Windows […]

Reageer: