RSS

Mini HDMI poort vanaf juli nieuwe standaard

Geplaatst op woensdag, 13 mei, 2009 - door

Overige

hdmi-type-d-miniMet de komst van grote Full-HD schermen en laptops die van zichzelf ook al Full-HD zijn gelicenseerd werd het belangrijk om een mini-poort uit te vinden die we ooit ook eens zagen bij de FireWire en USB aansluiting. Een mini-poort is vooral erg handig voor het verwerken in kleine apparaten en zou dus voor laptops en notebooks een groot voordeel qua mobiliteit kunnen opleveren. Nog gunstiger is de kleine versie van de HDMI aansluiting voor netbooks; zo kunnen ze toch heel compact en dus mobiel blijven terwijl ze zelfs zullen beschikken over een HDMI aansluiting.

Het nieuwe type aansluiting van HDMI zal de Type-D gaan heten en zal ongeveer zes keer zo klein zijn als de HDMI aansluiting die je nu aantreft. Grote fabrikanten zoals Samsung hebben al laten weten Type-D HDMI te verwerken in onder andere mobiele telefoons en waar het kan ook in laptops. Het is dus heel bedenkelijk dat nieuwe laptops die zijn uitgerust met Windows 7 worden geïntroduceerd met een HDMI-d poort.

Voor het zover is en de poort in het publieke domein is te zien zal nog wel even duren; immers koopt niet iedereen nog dit jaar een nieuwe telefoon. Kabels voor de nieuwe aansluiting zijn inmiddels ook in de maak; de prijzen zullen niet duurder zijn als normale HDMI kabels. Vanaf juli algemeen verkrijgbaar in de betere mediawinkels en computerwinkels.

D-poort, D-type hd, FireWire, Full-hd, HD verbinding, HD-ready, HDMI aansluiting, Hdmi d-aansluiting, HDMI poort, HDMI-d, Kabels, Kleine HDMI, Mini connector, Mini HDMI, Mini-usb, Mobiliteit, Type-d, Ultra-small, USB, Windows 7 laptops

Reageer: