RSS

Review van de Samsung R522 laptop

Geplaatst op vrijdag, 15 mei, 2009 - door

Samsung

samsung_r522_2Alweer een pakketje van Samsung! Leuk, want Samsung is een relatief nieuwe speler op de laptopmarkt en komt daardoor altijd weer met verassingen uit de deur. Overigens heeft Samsung een eerste topjaar gedraaid met de release van laptops en zelfs een netbook. De R522 laptop is een 16:9 model met een 15.6-inch scherm.

Met deze nieuwe laptop probeert Samsung veel consumenten te bereiken die op zoek zijn naar een “normale” laptop. De laatste tijd proberen veel computerfabrikanten te stunten met zeer goedkope laptops met de meest belabberde specificaties. Voor leken lijken dit soort aanbiedingen van 350 euro voor een laptop te mooi om waar te zijn; uiteindelijk is dat ook zo en kopen ze een kat in de zak.

Eenmaal uitgepakt oogt de Samsung R522 laptop perfect en ziet hij er precies zo uit als we van het prestigieuze mobieltjesmerk hadden verwacht. Ook het toetsenbord ziet er gelikt uit en biedt ook nog eens uitstekend comfort tijdens het typen; wel zo fijn. Als eye-catcher voegde Samsung in het touchpad een blauw ledje in waardoor het zwarte uiterlijk er nog beter uitspringt; lekker futuristisch.

De specificaties zijn precies zoals we verwachten van een doorsnee laptop voor de normale gebruiker zoals thuisgebruikers en studenten; enkel de videokaart is een simpele Intel GMA kaart. Maar wat heeft iemand die geen 3d-games speelt meer nodig; inderdaad, niets. Met een 2GHz Intel Core 2 DUO processor gecombineerd met 4GB aan intern geheugen is het een lekker snel apparaat en vliegen de applicaties je om de oren.

r522blackprint

Voor slechts € 650,- inclusief btw is de Samsung R522 laptop van jou. Conclusie van deze review: Een prachtige laptop die uitstekend geschikt is voor de normale computergebruiker die graag een laptop heeft. Kan zelfs gebruikt worden als desktopvervanger. Enige minpuntje is dat het geluid niet heel erg mooi klinkt – lees blikkerig – en dat het ook erg zacht is. Mocht je muziek willen luisteren met deze laptop zijn externe boxjes dus wel aan te raden.

Desktopvervanger, Eye-catcher, Futuristisch, Goedkoop, Goedkope laptop, Intel core 2 duo processer, Intel GMA, Mobiel, Samsung R522, Slecht geluid

Reageer: