RSS

Review Dell Adamo 13 luxe laptop

Geplaatst op vrijdag, 15 mei, 2009 - door

Dell

adamo-pearlHet is alweer een tijdje geleden dat we hier schreven over de luxe laptop van Dell; De Adamo 13. De potentiële concurrent van Apple’s MacBook Air gooit internationaal gezien al hoge ogen. Vandaag was het dan zover; een mannetje van Dell kwam ons persoonlijk een testmodel van de Adamo 13 brengen. Minpuntje: We kregen de goedkoopste versie in handen gedrukt van ongeveer € 1799,-. Als je bedenkt dat het topmodel rond de € 2500,- kost is dit misschien niet zo’n slimme zet van Dell. Maar goed, waar wachten we eigenlijk op: Jullie verwachten natuurlijk een review van deze luxe laptop van Dell!

dell_adamo-13-side

Het “koopje” ziet er ondanks zijn lagere prijs niet anders uit; overigens kregen wij een zwart model in bezit. De Dell Adamo ziet er werkelijk geweldig uit en meet zich qua design zeker met de MacBook. De bovenkant heeft zelfs een heuse houtnerf erin verkwerkt gekregen; erg stijlvol! De 13-inch laptop is slechts zo dik als twee magazines (zie foto) en heeft dus een dikte van nog geen twee centimeter.

dell_adamo-13-keyboard_0

Aan de binnenkant van laptop is werkelijk alles van aluminium gemaakt; tot het touchpad en de klikbuttons toe! Hierdoor is de Adamo een zeer degelijke laptop geworden die zeker tegen een stootje kan. Het aluminium design is zo afgewerkt dat je nergens een schroefje zult bekennen; werkelijk prachtig. Met een gewicht van 1.8 kilo meet hij zich qua “exterieur” zeker met de MacBook.

dell-adamo-13-rear

Het 13.4-inch scherm is gecoat met een glaslaag en oogt daardoor zeer prettig. Overigens is het een LED-scherm; staat dus garant voor een lange accuduur. Met het 16:9 aspect ratio van de laptop kan de Adamo 13 een HD-ready resolutie halen van 1366×768 pixels. Moeten we trouwens niet vergeten dat het LED-scherm zelfs prettig werkt in vol licht; iets wat we vrijwel nooit zien bij laptops.

Dan het toetsenbord; voor zakelijke computergebruikers waarvoor deze laptop bedoeld is natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Werkelijk elke toets is van binnenuit verlicht met een soort Ambient licht. Prachtig stukje techniek want de toetsen lichten bijvoorbeeld  meer op in een donkere omgeving zodat je altijd de juiste toets zult vinden. In het configuratiescherm van de Dell Adamo 13 kun je de verlichting van het toetsenbord gewoon uitzetten om je accu te sparen.

Dan de specificaties van de Dell Adamo 13: let hierbij dus wel even op dat het hier om het budget model gaat (voor zover je het budget kan noemen). De ingebouwde Intel Core 2 DUO processor heeft een snelheid van 1.2GHz en is daarmee niet supersnel. Dit komt omdat het een speciale processor betreft die een zeer laag energieverbruik heeft. Het internt geheugen van 2GB in combinatie met de processor bieden je genoeg ruimte om Windows Vista soepel te laten draaien in combinatie met een aantal toepassingen. Word, Internet Explorer en Outlook tegelijk draaien bieden dus geen enkel probleem voor deze luxe laptop.

Alhoewel de prijs van de nieuwe Dell Adamo 13 redelijk hoog lijkt is dit meer een stijlicoon dan een laptop te noemen. Met deze laptop maak je indruk en dat is soms het halve werk. Ons advies aan alle zakenmannen is om deze Dell Adamo 13 zo snel mogelijk op de wishlist te zetten; hij is te leasen vanaf 50 euro in de maand; een lachtertje.

Aluminium look, Apple, Dell adamo, Dell xps, Dunne laptop, Dure laptop, HD-ready, Intel Core 2 Duo, Laptop voor zakenman, LED scherm, Liche laptop, Lichtgewicht, Luxe laptop, Macboo, Macbook concurrent, Mackbook air, Multitasking, Windows Vista, Zakenlaptop

Reageer: