RSS

Tutorial: Je oude laptop upgraden

Geplaatst op zaterdag, 16 mei, 2009 - door

Overige

upgrade-oud-laptopVervelend hè? Nog geen vier jaar geleden een laptop gekocht van rond de 1500 euro maar nu is het alweer zo’n langzaam ding. Dat werkt niet en upgraden is volgens de meeste computerwinkels geen optie. Toch is dat niet helemaal waar; een oude laptop upgraden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en is ook nog eens goedkoop.

Je zult er misschien geen toplaptop meer van kunnen maken maar natuurlijk kun je jouw laptop wel weer zo upgraden dat hij weer goed overweg kan met al je bestanden en applicaties. We werden onlangs getipt door een trouwe lezer met de link naar Mobile Makeover. Een groepje laptopexperts uit de USA die je oude laptop nieuw leven inblazen.

Het mooie aan dit concept is dat er altijd prachtige filmpjes worden toegevoegd waardoor je ook zelf zonder al te veel computerkennis je laptop kunt upgraden. Hieronder hebben we een filmpje (Engels) geplaatst over de Makeover van een Sony VAIO laptop van ongeveer vier jaar oud:

Zo zie je maar dat het helemaal geen ingewikkeld karwei is om een oude laptop weer bij de tijd te laten zijn. Voor nog geen tweehonderd euro heb je nieuw geheugen, een grotere harde schijf en een aantal leuke extra’s zoals een Wi-Fi dongle of een externe geluidskaart.

Draadloos internet, Extra geheugen, Geheugen, Goedkoop, Grotere harde schijf, Intern geheugen uitbreiden, Laptop makeover, Laptop tunen, Mobile makeover, Oude laptop, Tips en trucs, Tweaken, Upgraden laptop, Wifi dongle

4 reacties op dit bericht

 1. Martin zegt:

  Please, laptop-info.nl, pimp my laptop!!!!

  Dell Inspiron 8500 (mei 2003)

  Martin

 2. Martine zegt:

  Wij zijn een theatergroep die doormiddel van theater, sociale en maatschappelijke thema’s bespreekbaar maken onder jongeren. Maar onze laptop laat ons nog wel eens in de steek. Laatst zelfs midden in een voorstelling. Hierdoor zaten ineens 100 ROC leerlingen ons aan te gapen, en gebeurde er niets meer. Help….! SOS…! wij hebben een laptop make over nodig.

 3. Dennis zegt:

  Ik heb een Dell Latitude X300. 🙁

  Intel Celeren 1.4 Ghz
  685 mb RAM
  64mb video kaart

  Zou echt wel super tof zijn als deze oude slak een makeover krijgt.:)

 4. Karel zegt:

  Mooie MakeOver, daar wordt je vast heel blij van. In het artikel schrijf je ook over een leuk extraatje als een externe geluidskaart. Dat lijkt me zeker leuk. Kan ik m’n muziek en films van de laptop afspelen met een betere geluidskwaliteit dan de standard geluidskaart.

  Hoe pak ik zoiets aan?

1 link naar dit bericht

 1. Laptop-Info.nl / De week van de vernieuwingen zegt:

  […] groot nieuws op laptop-info.nl was deze week dat we met een heuse nieuwe serie komen: Laptop MakeOver NL. Inmiddels zijn we enkele reacties verder maar willen we iedereen er wel op wijzen dat voorlopig de […]

Reageer: