RSS

Windows 7 veel te hoog geprijsd

Geplaatst op maandag, 18 mei, 2009 - door

Microsoft

Nog een aantal maanden en dan is het zover: Windows 7 zal officieel uitgebracht worden door Microsoft. Echter klinken vanaf vandaag dan toch negatieve geluiden rondom het nieuwe besturingssysteem. Waar eerst vrijwel alleen lovend werd gesproken over Windows 7 zijn nu redelijk neerhalende geluiden te horen.

Zo zou de Starter versie van Windows 7 – met ondersteuning voor slechts 3 applicatie’s – nergens op slaan maar nog groter is het probleem rond de prijs van het systeem. Zo zegt Dell te beschikken over de cijfers die Microsoft zal gaan hanteren voor Windows 7. Deze prijzen zijn volgens het bedrijf veel te hoog.

Darrel Ward, een van de vele topmannen van Dell, sprak deze woorden uit tegenover Cnet.com. “In economisch moeilijke tijden zitten consumenten maar voornamelijk bedrijven niet te wachten op onverwacht hoge kosten”, luidde zijn meest belangrijke argument. Vooral bedrijven zijn volgens Ward niet geïnteresseerd in een systeem dat zijn diensten nog niet heeft bewezen maar wel veel geld kost.

Met de dip van Windows Vista is daarnaast het vertrouwen in een nieuw besturingssysteem bij veel consumenten en bedrijven weggevallen en lijken zij vooralsnog sceptisch over het nieuwe systeem. Afwachtend is hier overigens misschien een betere term.

Overigens benadrukte Ward van Dell wel dat Windows 7 ten opzichte van het alweer oude Windows Vista een enorme stap voorwaarts is.

Darrel Ward, Dell sceptisch, Investeren in systeem, Negatief Windows 7, Slecht nieuws Microsoft, Windows 2009, Windows 7 starter edition

0 reacties op dit bericht

1 link naar dit bericht

  1. Laptop-Info.nl / De week van de vernieuwingen zegt:

    […] al medio oktober 2009 in de schappen ligt. Jammer alleen dat Dell het systeem gister al weer tegensprak met de prijs van Windows 7 als […]

Reageer: