RSS

Unieke tablet netbook: De Asus EEE PC T91

Geplaatst op maandag, 18 mei, 2009 - door

Asus

eee_t91-front1Altijd leuk, een pre-production laptop model en in dit geval zelfs een netbook. Sterker nog dit is niet zomaar een netbook; het is de eerste netbook ter wereld met touchschreen. Ook al is de EEE PC T91 slechts 8.9-inch groot; hij heeft heel veel functies. Het touchscreen heeft bijvoorbeeld een resolutie van maar liefst 1024×600 pixels en dat zien we niet vaak bij kleine netbooks als deze.

Kortom, de T91 van Asus is eigenlijk geen notebook maar gewoon een mini Tablet PC. Een andere unieke functie van de mini-laptop is dat je het scherm kunt kantelen. Erg handig als je bijvoorbeeld iemand wilt laten meekijken. Overigens zijn veel elementen van de T91 afgeleid van het minder uitgebreide EEE 701 model.

Het touchscreen werkt erg fijn; je kunt bijvoorbeeld zoals je dat waarschijnlijk wel kent van de iPhone inzoomen met twee vingers. Ook uitbreidingsmogelijkheden zijn er beperkt maar wel genoeg (net als het scherm); twee USB-poorten, kaartlezer, bluetooth, wi-fi en natuurlijk een VGA poort. Intern zit de EEE PC T91 ook erg netjes in elkaar: 1.33GHz Intel Atom Z520 processor – zoals in de Sony VAIO P-series – 1GB geheugen en een SSD 16GB harde schijf.

Helaas is de prijs van dit unieke netbook model van Asus nog niet bekend.

EEE 701 pc, Intel Atom Z520 processor, IPhone, Mini tablet pc, Pre-production, Sony VAIO P-series, SSD, T91 model, Touchscreen

Reageer: