RSS

De nieuwste HTC: Touch Diamond 2 review

Geplaatst op vrijdag, 22 mei, 2009 - door

Overige

htc_touch_diamond_2_frontHet moest er toch maar weer eens van komen: een Smartphone review! Ditmaal de nieuwe HTC Touch Diamond 2. Deze langverwachte telefoon moet volgens de verhalen evenveel kunnen als een doorsnee netbook, TomTom kastje en blackberry; maar dan in één apparaat.

Het 3.2 inch telefoontje ziet er bijna hetzelfde uit als de “oude” Diamond maar heeft verder toch verdacht veel weg van Apple’s iPhone. Eerder zagen we al bij de nieuwe LG Arena een gejat iPhone menu – je weet wel, met van die kleine icoontjes -, ook HTC kan er wat van. Het menu van de HTC Diamond 2 lijkt wel heel erg veel op het iPhone menu.

Goed, de telefoon zelf dan maar: Met een resolutie van maar liefst 480×800 pixels oogt het scherm zeer prettig en kun je er zeer veel op zien. Ondanks dat deze HTC smartphone op het Windows Mobile besturingssysteem werkt zie je daar niets van terug. Althans, qua vormgeving dan niet. De vernieuwde TouchFlo software verhult het Windows jasje zo dat je een unieke ervaring beleeft.

Browsen wordt met de HTC Touch Diamond 2 ook zeer simpel gemaakt: Door de geintegreerde Opera browser is geen pagina te lastig. Ook standaard applicaties als SMS en Navigatie (bij deze smartphone standaard) vereisen geen expertkennis en draaien perfect. Van Amsterdam naar Enschede ging bij mij zonder één verkeerde afslag of zachte aanwijzing: perfect!

htc_touch_diamond_2_menu

Kortom, de HTC Touch Diamond 2 is een mooie update van de eerste versie maar niet vernieuwend. Daarmee wil ik zeggen dat je geen totaal nieuwe dingen ziet enkel de standaard updates die je ook mag verwachten. Met een prijs van slechts 400 euro is het echt een koopje en kan hij daadwerkelijk je netbook vervangen.

3G, Apple concurrent, BlackBerry, GPS, Htc review, Iphone stijl, LG arena, Navigatie, Netbook vervanger, Prijs, Review, Slimme telefoon, Smartphone, Sms, Tomtom, UMTS, Wifi

Reageer: