RSS

Nieuwe gamers laptop: MSI GX723

Geplaatst op vrijdag, 22 mei, 2009 - door

MSI

gx723_prEindelijk horen we weer eens wat van MSI. We waren al bijna bang dat MSI de crisis niet zo overleven; maar niets is dus minder waar. De compterfabrikant gaat echter wel terug naar de basis, het maken van gamerhardware. De eerste nieuwe laptop die we van MSI mochten ontvangen is de MSI GX723; een echte gamerlaptop voor weinig geld.

Het scherm heeft een grootte van maar liefst 17-inch en is gecoat met een speciale laag waardoor je ook alles in donker én helder licht goed kunt zien. Waar je ook bent; alles zal dus goed te zien zijn op je scherm. Overigens heet deze coating Super-TFT; dat je het even weet hè.

Intern vinden we een Intel Core2 Duo processor met een 2GHz kloksnelheid gecombineerd met 4GB geheugen; lekker snel dus. De videokaart is tot onze verbazing weinig vernieuwend: Een GeForce GT130M met ‘slechts’ 512mb geheugen. Van een gamerlaptop mag je toch meer verwachten!

Wat de laptop wel heel bijzonder maakt is de speciale Turbo Drive Engine technologie. Deze techniek kan alleen worden aangezet als de laptop aangesloten is op netstroom en houdt zoveel in dat de kracht van de CPU/processor met wel 16% wordt verhoogd. Uiteraard uitstekend geschikt bij het spelen van zware 3D games.

Hoewel de MSI GX723 niet tegen de Asus W90 op kan mag hij er best wezen. Voor ongeveer 1100 euro inclusief btw is hij van jou. Nu inclusief een gratis 3D shooter (op=op). Even terugkomend nog op de lijdende situatie van MSI; de GX723 gamerslaptop zal hier waarschijnlijk niets aan veranderen. Althans, dat is wat wij denken en verwachten.

Asus W90, Gamerlaptop, Gamers laptop, Gamerslaptop, Games laptop, Gaming, GeForce GT130M, Goedkoop, GX723, High-end, Intel core2 duo, Laptop games, Super-TFT coating, Turbo Drive Engine

Reageer: