RSS

Review: Sony VAIO VGN-NS20 laptop

Geplaatst op donderdag, 28 mei, 2009 - door

Sony

sony-vaio-vgn-ns20Inmiddels bestaat de N-serie van de VAIO alweer een tijdje. Helaas is het een van de duurdere segment laptops binnen de laptopmarkt en zijn de laptops niet voor iedereen weggelegd. Echter kregen we vandaag een prachtig exemplaar binnen – de VAIO VGN-NS20 – die wellicht interessant voor je is.

Het is een 15.4-inch laptop met een VIVID scherm; lekker helder en dus uitermate geschikt voor multimediatoepassingen. Met een 1280×800 resolutie is het werken best prettig en is het zeker een “state-of-the-art” laptop.

Sony spitst zich met de NS20 vooral op dagelijkse toepassingen zoals het browsen en foto’s bewerken. Maar ook een dvd’tje afspelen moet natuurlijk gewoon kunnen. De prijs is daarnaast ook erg belangrijk en zodoende werd gekozen voor een Intel GMA 4500 grafische kaart (onboard).

Het keyboard van de VAIO VGN-NS20 typt erg lekker en is zeker aangepast naar dagelijkse werkzaamheden. De toetsen zijn met een lichte aanraking in te toetsen en ook het touchpad werkt lekker snel en prettig mee. De buitenkant – of het chassis van de laptop – is luxe afgewerkt en is redelijk stevig. Leuk detail ten opzichte van andere notebooks is dat deze laptop geen “vette vingers” achterlaat op de klep; wel zo mooi! Nog even één opmerking over het design: Prachtig en modern.

Multi-tasking was wellicht een moeilijkere opgave voor de VGN-NS20 van Sony, toch werd ook deze test redelijk tot goed doorstaan. De Intel Dual-core processor van 2GHz werkt ook nu redelijk prettig mee. Het punt dat hierbij gemaakt dient te worden is wel dat je niet té veel moet verwachten.

Verdere specificaties zijn zeer goed tot misschien zelfs perfect te noemen. De accuduur bedraagt maar liefst 321 minuten bij normaal gebruik (Word, internet). Uit onze test bleek dat 300 minuten daadwerkelijk haalbaar zijn. De 250GB harde schijf biedt genoeg ruimte voor al je bestanden en programma’s en natuurlijk ontbreken standaard features als Wi-Fi ook niet.

De prijs van (ongeveer) € 900,- is redelijk hoog maar dan heb je ook wat. Al met al geven wij de Sony VAIO VGN-NS20 laptop het eindcijfer 8; stijlvol en luxe hoeft niet altijd té duur te zijn.

Allround multimedia laptop, Eindcijfer 8, Intel Dual Core, Intel GMA 4500, Lange accuduur, Modern, Multi-tasking, Multimedia laptop, VGN-NS20

Reageer: