RSS

HP Compaq Mini 110c netbook in augustus

Geplaatst op zaterdag, 30 mei, 2009 - door

HP

HP en Compaq gaan inmiddels alweer een tijdje samen. Vooral Compaq is bij het grote publiek marktaandeel aan het winnen aangezien het merk HP geassocieerd moet gaan worden met business en kwaliteit. Compaq daarentegen moet betaalbaar maar goed zijn; de Compaq Mini 110c netbook is daar een uitstekend voorbeeld van.

Netbooks komen af en aan; het lijkt wel of iedere dag een nieuwe netbook verschijnt. Dat is ook haast zo en daarom proberen wij van laptop-info.nl er zo goed mogelijk op te letten om de meest populaire netbooks en laptops te reviewen. Zo ontvingen we vandaag een testmodel van de Compaq 110c, waarvan de naam ons direct doet denken aan de Samsung NC10. De 110c is een 10.1-inch netbook van 1.2 kilo en 33mm dik. Direct wordt duidelijk dat deze netbook geschikt is voor alledaags gebruik: Robuust, snel en mooi.

Vooral erg prettig aan de Mini 110c is het toetsenbord van 92% full size. Het is een regelrechte kloon van de altijd goede HP keyboards en dus uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik. Ook het touchpad is gekopieerd uit HP laptops en werkt erg prettig. Enige minpuntje hier is dat de druk-toetsen aan de zijkanten van het touchpad zitten; een gemiste kans.

compaq-mini-110-unity-side

Verder kunnen we de Compaq Mini 110c het beste kenmerken als erg compleet. Zo heb je beschikking over een Intel Atom processor, Intel GMA 150 (UMA) grafische kaart, geheugenkaartlezer en natuurlijk Wi-Fi. Hiermee is de kleine laptop van Compaq zeker geschikt voor alledaags gebruik zoals Office toepassingen en internet.

Eindoordeel: De HP Compaq Mini 110c biedt alle kwaliteit van HP voor een Compaq prijs. De netbook is zeer compleet uitgerust maar toch zeer mobiel door zijn 10-inch grootte. De prijs van 330 euro is perfect; geen opmerkingen aldaar. Het eindcijfer dat wij toekennen is een 8.5.

NB. Accuduur is op dit moment nog niet bekend.

Compaq netbook, Eindcijfer 8.5, HP Compaq, HP Compaq Mini 110c, Intel Atom, Intel GMA 150, Mini 110c, Sterke netbook

Reageer: