RSS

Software test EEE PC T91 touch-netbook

Geplaatst op dinsdag, 2 juni, 2009 - door

Asus

eee_frontAlweer een aantal weken geleden schreef ik hier over de nieuwe Asus EEE PC T91 netbook met touch-screen. Het leek mij en mijn collega’s een prachtige netbook en dus hebben we er alles aan gedaan een test-exemplaar te bemachtigen. Vandaag was het zover, de handjes kriebelen en de accu is vol: Testen dus!

Op het eerste gezicht ziet de zwarte netbook van Asus er niet anders uit dan anderen totdat je hem aanzet. De EEE PC T91 is heel snel tijdens het opstarten en het beeld is perfect helder. Eenmaal opgestart komen we in de standaard Windows XP omgeving; toch zien we wat aanpassingen.

De eerste aanpassing is die van een balkje bovenin het scherm. Dit zogenaamde EEE Docking Touch is een speciale taakbalk die je met je handen kunt bedienen. Even snel overschakelen op het werken met je handen of misschien wel de T91 uitzetten. In het begin lijkt het allemaal heel erg leuk, gelukkig blijft dat het ook. Ondanks dat het scherm langzamerhand wat vettig wordt van je vingers blijft hij goed reageren.

eee1

Vervolgens ben ik even aan het testen gegaan met de extra optie’s. Zo belandde ik als eerste in het “Fun Touch” gedeelte. Je vindt hier handige “speeltjes” als een calculator of notepad die je met je vingers kunt bedienen. Ook spelletjes kun je hier zo vinden. Andere functies zoals een foto-viewer en een “Magic Desktop” – speciale omgeving voor kinderen – maken de EEE PC T91 helemaal top.

Het scherm van 10-inch kun je zeer makkelijk kantelen waardoor het lijkt dat je alleen maar een schermpje in je handen hebt; heel erg handig allemaal. Wat betreft het stroomverbruik valt het ons alles mee. De accu die wij meegeleverd kregen was voor 80% volgeladen. Aangezien we redelijk veel getest hebben mogen we spreken van allround multimedia gebruik. Tijdens de test ging de accu desondanks nog ruim 2,5 uur mee.

eee2

Eindoordeel: De Asus EEE PC T91 is een perfect apparaat voor normaal gebruik, zakelijk gebruik en educatief gebruik. Het touchgedeelte is niet alleen zeer handig, maar maakt computeren ook wat leuker. Lees meer over de T91 zelf in dit artikel uit ons archief.

Asus eee, Educatief, EEE pc, Goedkoop, Multi-touhc, Software test, T91, Touchscreen, Windows XP, Zuinige laptop

5 reacties op dit bericht

 1. Daan zegt:

  Hebben jullie enig idee wanneer deze voor de gewone mens te kopen is?

 2. Bheijns zegt:

  Dat hebben we zeker, Daan. De EEE PC T91 ligt vanaf deze zomer voor iedereen in de schappen; dus ook voor de “gewone mens”. Ik verwacht dat de MediaMarkt of Dynabyte veel waarde hecht aan het apparaatje dus zal het zeker in de advertentiebladen komen te staan.

 3. mvdhoning zegt:

  Komt ie ook met een pennetje? E.g. kun je hem als wacom tablet gebruiken? (Dikkere en dunnere lijnen tekenen afhankelijk van hoe hard je met het pennetje drukt)

 4. Bheijns zegt:

  Goede vraag! Voor zover ik weet is het inderdaad mogelijk om hem als Wacom te gebruiken; met een pennetje moet dat dan ook lukken lijkt mij. Toch weet ik het niet zeker, dus neem me niet kwalijk als het fout is. Inmiddels is het apparaatje alweer van hier vertrokken.

 5. sill zegt:

  kan je ook gewoon met de muis werken.
  en gwoon smsne enzo? 😛

1 link naar dit bericht

 1. Test & Review: Asus Eee PC T91 netbook met touchscreen | Computeraanbiedingen zegt:

  […] opgestart komen we in de standaard Windows XP omgeving; toch zien we wat aanpassingen. … lees verder op laptop-info.nl Reacties [0]Digg it!FacebookBewerk […]

Reageer: