RSS

Lanceerdatum Windows 7 officieel bekend

Geplaatst op woensdag, 3 juni, 2009 - door

Microsoft

windows7logo_01Je mag 23 oktober doorkruisen in je agenda. Windows 7 komt namelijk precies één dag eerder dan experts hadden gedacht. 22 oktober 2009 moet “de grote dag” worden voor Microsoft en haar nieuwe Windows 7. Overigens is de Release Candidate 1 van het nieuwe besturingssysteem nog steeds gratis te downloaden. Kijk voor meer informatie daarover naar dit artikel uit ons archief. Overigens was de lanceerdatum niet het enige wat Microsoft bekend maakte…

Zo maakte het bedrijf verder alle versies bekend van Windows 7. Aanvankelijk meldden wij dat er drie verschillende versies van het systeem zouden komen; het blijken er maar liefst vijf te zijn. Hiermee lijkt Microsoft een antwoord te geven op de verschillende kritieken die al ontstonden rondom het Windows 7 Starter pakket; de versie speciaal voor netbooks die slechts drie programma’s tegelijk kan draaien.

De volgende versies kun je vanaf eind oktober in de schappen verwachten:

  • Windows 7 Starter
  • Windows 7 Home Premium
  • Windows 7 Professional
  • Windows 7 Enterprise
  • Windows 7 Ultimate
  • (Windows 7 Basic in sommige landen waaronder NL)

Kortom, Microsoft geeft eindelijk gehoor aan de wensen van de gebruikers. Ook de vraag of de Starter versie drie programma’s tegelijk kan draaien werd beantwoord: Achtergrondprocessen zoals Bluetooth en Antivirus kunnen gewoon draaien en staan los van de “drie applicaties”. Op een blog van Microsoft vonden we overigens het nieuws dat de goedkoopste versie van Windows 7 tegelijkertijd een oneindig aantal programma’s kan draaien; erg apart dus!

Helaas zijn prijzen nog niet officieel bekend gemaakt; ze zouden gaan liggen tussen de 150 en 500 euro voor respectievelijk de Starter en Ultimate versie. De kans is groot dat als je de komende maanden een nieuwe laptop, computer of netbook koopt je een coupon krijgt om Windows Vista uiteindelijk gratis te laten upgraden naar Windows 7.

Besturingssysteem, Lanceerparty, Lancering Windows 7, Laptop os, Microsoft windows, Netbook OS, Preview, Versie windows 7, Windows 7 home premium, Windows 7 starter, Windows 7 ultimate

Reageer: