RSS

Dell in strijd tegen AIDS

Geplaatst op zaterdag, 6 juni, 2009 - door

Dell

dellred-218-85Ja, je leest het goed; een computerfabrikant mengt zich in de strijd tegen AIDS. Het Amerikaanse Dell presenteerde onlangs haar dochteronderneming (RED) aan de wereld. Deze onderneming krijgt de mogelijkheid om Dell laptops te verkopen in een speciaal (rood) design. Een deel van de opbrengsten van deze onderneming zal ten goede komen aan de bestrijding van AIDS in Afrika. Maatschappelijk ondernemen noemen ze dat volgens Dell.

Echter geven insiders te kennen dat het hier echter gaat om een zeer bekende truck om de Amerikaanse belastingdienst te ontwijken. Als een Amerikaans bedrijf zoveel winst maakt dat het boven het topbedrag van de belasting uitkomt moet vrijwel iedere dollar die teveel wordt verdiend aan de belasting worden betaald. Met de komst van (RED) ziet Dell waarschijnlijk een kans om aan deze megabelasting te ontkomen en ook nog iets goeds voor de wereld te doen.

Enfin een leuk concept maar helaas komen de (RED) laptops waarschijnlijk niet in ons kikkerlandje in de schappen te liggen. Gelukkig bracht Dell ook nieuws naar buiten dat hier in Nederland van toepassing is.

In de loop van dit jaar zal Dell verschillende updates en upgrades plegen op haar Dell Mini netbooks. Deze mini-laptops worden steeds beter verkocht en dus probeert Dell zich te gaan onderscheiden. Er wordt onder meer gesproken over een ingebouwde Sim-module voor mobiel internet en een GPS-ontvanger. Zelfs een TV tuner en een HDMI poort kunnen binnenkort worden ingebouwd. Het leukste van de genoemde opties? De introductie van Linux netbooks in Nederland.

Data zijn nog niet bekend; we houden het op Dell’s “in de loop van het jaar”.

Afrika, Dell Amerika, GPS-ontvanger, HDMI netbook, HDMI poort, High-definition, Maatschappelijk ondernemen, Mini HDMI, Mobiel internet, Rode netbook, SIM-module, Tegen AIDS, TV tuner

Reageer: