RSS

Verbeter het geluid van je laptop

Geplaatst op maandag, 8 juni, 2009 - door

Overige

Waarschijnlijk herkenbaar: Zet je even een lekker muziekje op, kan het volumestandje niet hoger; en het is al zo zacht! Vandaag daarom op www.laptop-info.nl een aantal tips om ervoor te zorgen dat je voortaan beter geluid krijgt uit je laptop.

Helaas komen laptops nog maar al te vaak met zeer slechte ingebouwde speakers. Deze speakers zijn vaak maar van een paar Watt en bij het minste geringste omgevingsgeluid vraag je jezelf af of het geluid wel aanstaat. Je kunt dan heel veel proberen met het installeren van programma’s waardoor je het basisgeluidsniveau (WAVE) van je laptop harder zet. Echter ontstaat dan een zeer groot risico; het opblazen van de internete speakers. Daar schiet je natuurlijk al helemaal niets mee op.

audiohub_520

We hebben hier zitten denken op de redactie wat nu de beste optie is om beter geluid te krijgen. Wij kwamen tot de volgende conclusie: Het gebruik van kleine maar krachtige USB speakers. Een hele mooie optie om dit voor elkaar te krijgen is de aanschaf van de Logitech AudioHub. Deze audioset, bestaande uit 1 woofer én 2 speakers, kun je precies achter je laptop zetten waardoor het één geheel lijkt (zie foto). In totaal telt het setje maar liefst 30 Watt en staat het garant voor mooi diepe maar toch heldere tonen. In de verpakking vind je naast de AudioHub zelf ook nog een afstandsbediening om lekker te kunnen “zappen”. Ingebouwd in het systeem zijn 3 usb-poorten (USB-hub), een volumeknop en een koptelefoon aansluiting.

Voor ongeveer 75 euro ligt het setje in de schappen en ben je verzekerd van een zomer vol prachtige klanken uit je laptop of zelfs netbook. Kortom, een eindcijfer 9 vanwege het mooie design en de uitstekende mobiliteit (lees audiodock voor de laptop).

Audiodock voor laptop, Audiohub, Audioset, Beter geluid, Goedkoop, Hard geluid, Harder geluid, Laptop, Logitech

Reageer: