RSS

Paradepaardje van Asus; De UX50 laptop

Geplaatst op maandag, 15 juni, 2009 - door

Asus

asus_u_glossyDe geruchten doen de ronde dat Asus zich voorlopig enkel nog zou richten op de EEE PC en zijn varianten (bv. de T91). Niets is echter minder waar; Met de UX50 bewijst Asus (alweer) dat het niet alleen in staat is om mooie innovatieve producten op de markt te brengen maar ook om te voldoen aan de wensen van de klant. De nieuwe Asus UX50 laptop is een ware designlaptop die de strijd aan moet kunnen gaan met 15-inch (normaal formaat) laptops van andere fabrikanten als Toshiba en Sony.

Zodoende kregen we vandaag een pre-productie model binnen van het UX50V 15.6-inch model. Deze laptop is uitzonderlijk dun en is volledig in een prachtig design afgewerkt. Vooral dit design geeft de laptop direct een eigentijds karakter mee; het glimt werkelijk overal waar je kijkt. Je oude kloffie kan dus weer uit de kast gehaald worden, vanaf vandaag trekt je laptop de aandacht; althans, dat zullen de designers van Asus gedacht hebben.

asus_u_touchpad

Als we verder kijken dan het “jasje” van de laptop komen we erachter dat de specificaties dik in orde zijn. Een LED scherm met een sterke coating tegen krassen. Het scherm vloeit van kant naar kant waardoor een randloos uiterlijk wordt gecreëerd; erg mooi en vernieuwend. Met een 16:9 aspect ratio en een resolutie van 1366×768 (HD-ready) zit het grafische gedeelte – aangedreven op een nVidia GeForce G105M grafische kaart – in ieder geval dik in orde.
Overigens nog het vermelden waard: Lange accuduur nodig van je laptop? Schakel de nVidia grafische kaart uit en schakel over op een interne GPU zodat er minder energie benodigd is en je accu dus langer meegaat.

asus_u_reflection

Verder vinden we op de laptop verschillende aspecten terug uit andere populaire laptops zoals de MacBook en de Sony VAIO; een prachtige mix. Met een Intel 1.4GHz Core 2 Solo processor gecombineerd met 4GB intern geheugen worden Office toepassingen kinderspel. Verder zit het dik in orde met alle opties: DVD brander (à la Mac), WiFi, Ethernet, Bluetooth, VGA én HDMI zijn allemaal standaard.

asus_u_keyboard

Eindoordeel: 10 van de 10! Wat een prachtige laptop en met een prijs van rond de 1000 euro een koopje (inclusief Windows Vista / 7 licentie). De Asus UX50 ligt hoogstwaarschijnlijk vanaf juli in de schappen.

asus_u_cd

Asus UX50, Ethernet, GPU, HD-ready, Hdmi, Intel Core 2 Solo, LED scherm, UX50V, Windows Vista

Reageer: