RSS

Snelle blik op de HP Mini 110XP netbook

Geplaatst op dinsdag, 16 juni, 2009 - door

HP

HP_Mini_110Vanuit het buitenland horen we steeds meer goede verhalen over de HP Mini 110XP netbook. Volgens sommigen zou het zelfs een nog betere mini-laptop zijn als de Samsung NC10. Maar wat heeft de 110XP van Hewlett-Packard eigenlijk allemaal te bieden? Het 10.1-inch scherm is in ieder geval niet erg bijzonder. Hoog tijd om de laptop eens wat beter te bekijken dus.

Zo is het 10.1-inch scherm volledig opgebouwd uit LED; dat scheelt aanzienlijk in de accuduur en is dus een zeer groot pluspunt. Het scherm heeft verder een sterke anti-kras coating en een resolutie van maarliefst 1024×576 pixels. Het apparaatje wordt aangedreven door een Intel Atom N270 1.6GHz processor; evenals de NC10 van Samsung dus. Naast deze processor vinden we een Intel GMA 950 grafische kaart en 1GB intern geheugen. Standaard wordt de HP Mini 110 XP geleverd met een 160GB harde schijf maar hij is ook leverbaar met een Solid State Drive (SSD) harde schijf oplopend tot 32GB. Verder een 6-cell accu die zeker 5 uurtjes meegaat. Optioneel is vanaf juli een Broadcom Crystal HD Accelerator verkrijgbaar om HD-beelden te kunnen afspelen; echter is nog niet bekend of deze optie écht werkt.

Verder biedt de Mini 110XP een ingebouwde webcam, stereo speakers, 92% full keyboard, Wifi, een optionele 3G module (sim-kaart), LAN/ethernet, drie USB-poorten, 5-in-1 kaartlezer en last but not least een VGA poort. Kortom een zeer complete netbook met alles erop en eraan. De prijs van rond de 300 euro is uiterst goedkoop en maakt hem daarmee ruim 100 euro goedkoper als zijn concurrent de Samsung NC10.

hp-mini-110-with-mi

Ons oordeel: 9,5 van de 10. Een snelle en degelijke netbook voor weinig geld. Meer heb je echt niet nodig en met het LED-scherm zouden we zelfs bijna een 10 geven. Waarom doen we dat niet? Het design vinden wij niet mooi genoeg voor een 10 als eindcijfer. Maar goed, over smaak valt altijd te twisten.

92% full keyboard, Goedkope netbook, HP Mini 110, Intel atom n270, Intel GMA 950, Kaartlezer, Lange accuduur, LED scherm, Mini 110xp, Netbook hp, Samsung nc10

2 reacties op dit bericht

  1. kasper zegt:

    Ik ben zeer onder de indruk van de filmpjes die her en der op het net staan. Weten jullie ook of deze naar Nederland komt?

    Groet,
    Kasper

  2. Bheijns zegt:

    Dat hij er komt is wél iets wat zeker is; de datum van de lancering echter niet. Wellicht wacht HP in Europa even de introductie van Windows 7 af; zou natuurlijk een slimme zet zijn.

Reageer: