RSS

Hercules eCafé; meer netbook voor minder geld

Geplaatst op woensdag, 17 juni, 2009 - door

Overige

hercules_e_cafe_900_6In de tijden van economische crisis hebben we al verschillende nieuwe fabrikanten van laptops en netbooks zien opkomen. Zo ook vandaag, Netto (de Britse Aldi) gaat zeer goedkope maar goede netbooks maken en verkopen in samenwerking met Hercules. Te beginnen met de Hercules eCafé; een 8.9-inch netbook met alle functies die de doorsnee gebruiker nodig heeft. Een zeer lage – indrukwekkende – prijs en een leuk design, zeker de moeite waard om even te bekijken dus. Én het mooiste is dat Hercules ook naar Nederland komt met de netbooks.

De Hercules eCafé is inmiddels verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk voor de ongelooflijk lage prijs van 200 pond (nog geen 250 euro). Een zeer lage prijs voor een 9-inch LED netbook en dus zou je er niet teveel van verwachten. Toch is het tegenovergestelde een betere afspiegeling van de werkelijkheid. Met een resolutie van 1024×600 pixels doet hij qua beeld niets onder aan (veel) duurdere netbooks.

Verder draait de Netto netbook op een Intel Atom processor die gecombineerd is met 1GB intern geheugen; normale specificaties voor een netbook. Deze specificaties maken het zeer goed mogelijk om het meegeleverde Windows XP soepeltjes te laten draaien met alle toepassingen die je nodig hebt.

Verder vinden we de volgende hardware in het apparaatje: een 60GB harde schijf, drie USB-poorten, VGA poort, Wfi en zelfs ethernet. Natuurlijk mogen we ook niet de ingebouwde – maar zeer kleine – speakers vergeten evenals de ingebouwde webcam.

hercules_e_cafe_900_6

Maar het leukste van alles; de Hercules eCafé netbooks zijn ook in Nederland verkrijgbaar! Misschien dan wel iets hoger geprijsd dan in Engeland, maar toch zeker de moeite waard. Volgens ons de ultieme budget netbook. En overigens ook leverbaar met Linux als besturingssysteem.

Neem maar eens een kijkje op de site van Hercules; Klik hier.

8.9-inch, Aldi aanbieding, Ecafe netbook, Energiezuinig, Goede netbook, Goedkoopste netbook, Goedkope netbook, Hercules, Hercules ecafe 900, Hercules netbook, Ingebouwde webcam, Intel Atom, Lage pond, LED scherm, Linux

Reageer: