RSS

Verwarring omtrent de term ‘netbook’

Geplaatst op vrijdag, 26 juni, 2009 - door

Overige

netbookverwarringOnderzoek van de NPD-groep heeft uitgewezen dat maar liefst 60% van de consumenten die een netbook hebben gekocht er van uitgingen dat netbooks dezelfde functionaliteit hebben als een gewone laptop. Achteraf komt men er achter dat dit niet het geval is, wat kan verklaren waarom slechts iets meer dan 50% van de netbook eigenaars zegt tevreden te zijn met de aanschaf.

“Verkopers en fabrikanten leggen te veel nadruk op de mogelijkheden die bijna net zo goed zijn als de pc. Hierdoor raken klanten er van overtuigd dat de netbook een vervanging is voor een gewone laptop. In plaats daarvan zouden fabrikanten juist de mobiliteit, draagbaarheid en de noodzaak voor een bijbehorende pc moeten benadrukken.”, aldus Stephen Baker, vicepresident bij het NPD

In het onderzoek is ook gevraagd wat de belangrijkste factor was voor het kopen van een netbook: mobiliteit of prijs? Ongeveer 60% koos voor mobiliteit, terwijl 40% prijs belangrijker vond. Opvallend is ook dat 60% toegaf dat men na de aankoop de netbook vooral thuis gebruikt.

Netbook, Netbookmarkt

1 reacties op dit bericht

  1. Hahaha zegt:

    Als mensen denken dat ze voor een dubbeltje op de eerste rang kunnen zitten, zijn ze niet erg slim bezig. Netbooks zijn uitermate geschikt voor light use. Met een umts abonnementje in de trein, of snel even iets opzoeken als je in de tuin of op de bank zit. Ook eenvoudige tekstverwerking is mogelijk, maar daar moet je het wel bij laten.

Reageer: