RSS

De Panasonic CF-30 extreem gestest

Geplaatst op maandag, 29 juni, 2009 - door

Panasonic

Stel je laat je laptop per ongeluk vallen. Normaal gesproken kijk je – al dan niet redelijk in paniek – of de laptop geen beschadigingen heeft opgelopen en of de laptop nog goed functioneert. De meeste laptops zijn namelijk niet zo sterk; een ongelukkige val kan de behuizing, het beeldscherm of de harde schijf al snel beschadigen. Met ruggedized laptops (laptops ontworpen voor gebruik in een ruige omgeving) heb je dit probleem niet. De Panasonic CF-30 is z’n laptop en de mensen van forbes.com hebben dit model op een gepaste (lees: extreme) manier getest.

Extreem is in dit geval ook echt extreem. De testers twijfelde eerst over de claims die Panasonic maakt over hun ruggedized laptops, maar daar kwam als snel verandering in.

De laptop laten vallen, er op staan of er op stampen; de Panasonic CF-30 had er niet veel van. De behuizing is dus niet bepaalde fragiel, maar hoe zit het met de binnenkant (het toetsenbord en beeldscherm)? Om deze vraag te beantwoorden goten ze cola light over het toetsenbord en gebruikte ze de Panasonic CF-30 om doritos mee te serveren. De doritos werden fijngemalen tussen het beeldscherm en het toetsenbord. Het beelscherm mocht ook functioneren als dartbord. Resultaat: de laptop overleefde de testen. De dartpijlen maakte wel gaatjes in de beschermde laag van het beeldscherm, maar veroorzaakte verder geen dode pixels.

Tijd dus voor een echte uitdaging. Ze brachten de +/- 5000 euro kostende laptop naar Six Flags Discovery Kingdom in Vallejo (California), waar de witte tijger Nalin stond te wachten op zijn nieuwste speeltje. Nalin vond de laptop erg interessant (waarschijnlijk door de geur van de doritos). Na veel gelik en gebijt en na een paar keer te zijn vallen miste de Panasonic CF-30 een paar toetsen, maar Windows kon nog steeds worden opgestart.

De volgende test was een 5.000 kg wegende olifant. Met één voorpoot op de laptop en één voorpoot omhooggehouden werd er aardig wat druk op de laptop uitgeoefend. De laptop bleef heel, al waren de eerste scheurtjes al zichtbaar. De harde schijf was er ook uitgesprongen, maar nadat deze weer was teruggezet konden ze de computer gewoon weer opstarten.

05-drop-test-LIztrunk2

5 dagen later was de dag van de executie. Ze brachten de laptop naar de schietvereniging Jackson Arms, waar ze op 13 meter afstand met een Ruger Mark III .22 schoten op de laptop. Het resultaat was verbluffend: ook deze keer werkte alles gewoon nog. Om nog een stapje verder te gaan kreeg de laptop nog een schot te verduren. Deze keer van een Springfield 1911 .45. Helaas was verder testen was niet nodig, want dit schot was de laptop toch echt te veel.

06-decisions-JacksonArms-00607-big-bullets-JacksonArms-00309-ouch-JacksonArms-00911-keyboard-JacksonArms-01113-bottom-JacksonArms-013

Video: Tiger vs Laptop

1 reacties op dit bericht

  1. Nick zegt:

    Soms wil ik eigenlijk ook wel eens met een Springfield 1911 op mijn laptop schieten :S

Reageer: