RSS

Nieuwe Sony Vaio W netbook serie

Geplaatst op vrijdag, 10 juli, 2009 - door

Sony

Sony heeft zich nooit echt gericht op de netbookmarkt. Wel heeft Sony verschillende luxe mini-laptops uitgebracht, maar de prijs was niet voor iedereen weggelegd. Nu komt daar verandering in want de elektronicafabrikant kondigde afgelopen week de nieuwe Vaio W netbook serie aan.

Sony Vaio W

De nieuwe netbook beschikt over een Intel Atom-processor van 1,66GHz, een Intel GMA 950 video chipset, 1GB werkgeheugen en een harde schijf van 160GB. Ook een webcam en ingebouwde microfoon ontbreken uiteraard niet. Wat vooral opvalt bij deze netbook is het scherm. De 10,1-inch beeldscherm heeft een resolutie van 1366×768 pixels in plaats van de gebruikelijke resolutie van 1024×600. Erg handig, want dan hoef je niet zo veel meer te scrollen.

De Vaio W serie zal draaien op Windows XP en verschijnt in drie kleuren: wit, roze en bruin. Sony brengt het apparaat in augustus op de markt voor slechts 449 euro. Of de netbook ook in Nederland zal worden verkocht is nog niet bekend.

Sony netbook, Sony VAIO, Sony Vaio W

0 reacties op dit bericht

1 link naar dit bericht

  1. Laptop-Info.nl / Sony Vaio M-netbook binnenkort op de markt zegt:

    […] M-netbook zal vanaf eind maart verkocht gaan worden en is vergeleken de eerder verschenen netbooks Vaio W en Vaio P hier en daar wat afgeslankt. De resolutie is bijvoorbeeld verlaagd van 1366×768 naar […]

Reageer: