RSS

Betrouwbare laptops komen van Asus

Geplaatst op vrijdag, 11 december, 2009 - door

Asus

Squaretrade, een Amerikaans bedrijf dat verlengde garanties verkoopt, heeft onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van laptops van verschillende fabrikanten. Uit dat onderzoek blijkt dat Asus laptops het minst worden teruggestuurd voor reparatie.

Na Asus volgt Toshiba en Sony. Apple staat op de vierde plaats, met Dell niet ver daarachter. De zesde en zevende plaats worden ingenomen door Lenovo en Acer.  HP scoort opvallend genoeg nog het slechtst. Ruim 25% van alle HP laptops zouden binnen drie jaar na aankoop weer terug worden gestuurd voor reparatie.

Squaretrade heeft ook de servicedetails van verschillende soorten laptops met elkaar vergeleken. Daaruit blijkt dat netbooks een stuk sneller mankementen vertonen dan andere laptops. Volgens de Amerikaanse garantieverkoper zouden deze minilaptops gemiddeld 20 procent minder betrouwbaar zijn dan goedkope notebooks. Die instapmodel notebooks gaan op hun beurt weer zo’n 15 procent vaker kapot dan duurdere laptopmodellen.

Uit het Amerikaanse onderzoek blijkt ook dat van alle onderzochte laptops bijna een derde mankementen vertoont in de eerste drie jaar. In de eerste twee jaar na aanschaf krijgt nog maar een vijfde met defecten te maken, terwijl in het eerste gebruiksjaar slechts 7,2% van de laptops uitval vertoont.

Betrouwbaarheid, Garantie, Onderzoek

Reageer: