RSS

Het einde van het netbook tijdperk?

Geplaatst op dinsdag, 29 december, 2009 - door

Overige

Netbooks, de mini-laptops die vooral bedoelt zijn voor internetgebruik, waren behoorlijk populair in 2009, maar sommige analisten denken dat ze hun beste tijd gehad hebben.


Stuart Miles, oprichter van Pocket Lint is van mening dat de prijzen van netbooks te hoog zijn geworden. Ook zijn er andere gadgets die dezelfde functies hebben. “De technologie heeft zichzelf ingehaald,” verteld Miles tegen de BBC. “Mensen willen apparaten die meer kunnen.”

Toen netbooks in 2007 op de markt verschenen waren ze een goedkoop alternatieven voor mensen die een draagbaar apparaat wilden waarmee ze even konden internetten of hun e-mail lezen. Tegenwoordig zijn de meeste netbooks echter uitgerust met Windows 7 en hebben ze betere specificaties. De grens tussen netbooks en high-end mini-laptops vervaagt steeds verder, waardoor ze ook duurder worden.

Volgens Stuart Miles verlangen veel gebruikers meer van een laptop dan alleen surfen en e-mailen. “Het uploaden en aanpassen van foto’s of video’s en het afspelen van audio vereist veel meer rekenkracht dan een netbook kan leveren.” De eisen die gebruikers tegenwoordig stellen zijn te hoog voor netbooks en daarom richten fabrikanten zich de laatste tijd op ultradunne laptops die meer functies hebben. Volgens Christopher David van SonyEricsson krijgen Netbooks ook steeds meer concurrentie van smartphones.

Mini laptop, Netbook

0 reacties op dit bericht

1 link naar dit bericht

  1. Laptop-Info.nl / De smartbooks komen er aan zegt:

    […] analisten denken dat netbooks hun beste tijd gehad hebben. Ze zouden te duur zijn geworden en mensen verwachten er te veel van. De smartbook, een mix tussen […]

Reageer: