RSS

De smartbooks komen er aan

Geplaatst op vrijdag, 1 januari, 2010 - door

Overige

Netbooks en smartphones waren zeer populair in 2009. Dit jaar zal er weer iets nieuws bijkomen: de smartbook.


(De Sharp Netwalker, een smartbook met een 4,5 inch beeldscherm en een 800MHz Cortex A8 ARM core, getoont op ARM’s ‘Connected Community Technical Symposium 2009’)

De werelden van mobiele telefoons en computers zijn de afgelopen jaren flink naar elkaar toe gegroeid. Veel hiervan is te danken aan de iPhone, de ‘internet communicator’ van Apple die de mobiele telefoonmarkt flink in beweging bracht. Tegelijkertijd zijn netbooks en mini-laptops steeds mobieler geworden.

Sommige analisten denken dat netbooks hun beste tijd gehad hebben. Ze zouden te duur zijn geworden en mensen verwachten er te veel van. De smartbook, een mix tussen een netbook en een smartphone, zou daar mooi op in kunnen spelen.

De smartbook is net iets lichter en kleiner dan een netbook. Om de prijs laag te houden zullen ze geen Intel-processor krijgen, maar bijvoorbeeld een goedkopere smartphone-achtige chip van Qualcomm of ARM. Ook zal Windows plaats moeten maken voor bijvoorbeeld een versie van Ubuntu of Google Android.

Met de komende elektronicabeurs CES in Las Vegas zal meer bekend worden, aangezien daar naar verwachting verschillende bedrijven hun smartbook presenteren.

ARM processor, Smartbook

Reageer: