RSS

Nieuw van Lenovo: IdeaPad U1 Hybrid

Geplaatst op donderdag, 7 januari, 2010 - door

Lenovo

Lenovo heeft op de elektronicabeurs CES iets nieuws laten zien. De IdeaPad U1 hybrid. Lenovo noemt het een hybride laptop en niet zonder reden. Wanneer je de laptop openklapt is het een gewone laptop, haal je het scherm los dan heb je een compacte tablet PC.

Vorig jaar kwam HP al met een hybride netbook, maar toen ging het over een scherm dat 80 graden gedraaid kan worden. Dit stukje innovatie van Lenovo werkt toch net iets anders. Koppel het beeldscherm van de IdeaPad U1 hybrid los en je hebt een tablet PC met multitouch voor mobiel gebruik. De laptop zelf werkt als het ware als een intelligent docking station voor de tablet. De twee apparaten werken zowel los als gekoppeld samen.

De tablet heeft de veel besproken ARM procesor van Qualcomm Snapdragon en draait op Lenovo’s Skylight, een op Linux gebaseerd besturingssysteem. Verder weegt de tablet minder dan 600 gram. De laptop zelf weegt 1,72 kg en heeft een volwaardig toetsenbord en touchpad.

Verder heeft de IdeaPad U1 hybrid een culv Core 2 Duo processor en draait het op Windows 7. Deze bijzonder laptop zal in juni uitkomen met een prijs van +/- 1000 dollar.

ARM processor, Linux Skylight, Tablet pc

2 reacties op dit bericht

  1. Laura zegt:

    ik wacht nu al een jaar op die laptop, en hij is er nog steeds niet! over een weekje moet ik weer naar school, en dan heb ik toch echt een laptop nodig om mee te nemen. en ik ben niet van plan om een andere te gaan kopen, aleen omdat ze de releasedatum zolang uitstellen. Erg teleurstellend.

  2. Semm zegt:

    Tja het is een prachtige laptop om te zien. Ik heb er ook wel interesse in een laptop vergelijkbaar met deze…. maar als hij niet leverbaar is moet je kijken naar alternatieven, als die er zijn…

Reageer: