RSS

Populariteit netbooks daalt

Geplaatst op donderdag, 18 augustus, 2011 - door

Overige

Eerder werd al bekend dat de verkoopcijfers van tablets erg tegenvielen en nu blijkt dat netbooks het ook een stuk minder goed doen. Volgens het marktanalysebureau Gartner hebben winkels in West-Europa meer dan 50% minder netbooks ingekocht.

De inkoop van netbooks is gehalveerd, terwijl dit bij gewone pc’s slechts 18,9% is gedaald. Netbooks worden dus minder populair en winkeliers kampen met een steeds verder oplopende voorraad, waardoor er minder wordt ingekocht en de prijzen mogelijk zelf gaan dalen. Momenteel ligt de laagste prijs voor een netbook rond de 200 euro.

Ook is het mogelijk dat er minder geïnvesteerd gaat worden op het gebied van netbooks. Door de tegenvallende cijfers is Acer al zijn eerste plek in West-Europa kwijtgeraakt en ook Asus met zijn Eee PC-netbook serie heeft het zwaar te voortduren gehad.

Kwartaalcijfers, Netbook, Verkoop netbooks, Verkoop zakt

0 reacties op dit bericht

1 link naar dit bericht

  1. Laptop-Info.nl / Intel Atom platform krijg een update zegt:

    […] de vraag of er veel nieuwe modellen zullen uitkomen met deze nieuwe Atom-processors, aangezien de populariteit van netbooks daalt. Stem of voeg toe aan: Cedar Trail, Intel, Intel Atom, Intel Atom […]

Reageer: