RSS

“PC Gaming is not dead” ging over gaminglaptop

Geplaatst op zondag, 28 augustus, 2011 - door

Overige

“PC Gaming is not dead” stond een tijdje geleden in een paginagrote advertentie in de Wall Street Journal. Een advertentie van het bedrijf Razer, waarin een onthulling werd aangekondigd en het werd opgenomen voor PC-gaming. Nu blijkt het dus om een prijzige gaminglaptop te gaan.

Zijn voorganger was al te zien op de CES beurs, maar toen ging het over een netbook voor gamers met een Intel Atom processor. Een apart concept aangezien gamers niet veel interesseren zullen hebben in een netbook, laat staan eentje met een Intel Atom processor die ook het grafische rekenwerk op zich moet nemen.

Nu blijkt het ‘Switchblade’ concept over een echte gaminglaptop te gaan. Eentje met een 2,8 GHz Core i7 processor, 8 GB DDR-1333 werkgeheugen en een nVidia GeForce GT 555M (2 GB GDDR5). Ondanks de specificaties is deze 17,3 inch laptop vrij dun en ligt het gewicht net iets boven de 3 kg.

Wat deze laptop ook bijzonder maakt is het kleine LCD-schermpje dat naast het toetsenbord geplaatst is. Het schermpje kan als touchscreen functioneren, maar er zijn ook 10 oled-toetsen aanwezig. Dit alles is programmeerbaar en er zijn al profielen voor verschillende games.

De Razer Switchblade netbook was ook uitgerust met deze multifunctionele oled-toetsen, dus het is mogelijk dat Racer nog meer laptops uitbrengt in lijn met het ‘Switchblade’ concept. Hopelijk gaat dan wel de prijs omlaag aangezien deze laptop pas verkrijgbaar is vanaf 2799,99 dollar.

Gaming laptop, Razer, Razer Switchblade

Reageer: