RSS

Acer toont 13 mm dikke ultrabook

Geplaatst op woensdag, 7 september, 2011 - door

Acer

Na Toshiba komt nu ook Acer met zijn eerste ultrabook. Volgens Acer is bij het ontwerpen van de 13 mm dikke Acer Aspire S3 geen compromissen gesloten wat de performance betreft. Verder belooft Acer dat de accu 7 uur mee gaat en dat de laptop binnen enkele seconden ontwaakt uit de slaapstand.

Dankzij de Green Instant On technologie van Acer start de laptop snel op. Na 1.5 seconden moet de laptop klaar zijn voor gebruik en een seconden later moet je al kunnen internetten. Een behoorlijke prestatie, al is het de vraag hoelang de accu het uithoud in deze slaapstand. Aan de processor zal het ieder geval niet liggen want afhankelijk van het model wordt de ultrabook geleverd met een Intel Core I3, I5 of I7 ULV (Ultra Low Voltage).

De buitenkant van de Acer Aspire S3 bestaat uit een aluminium unibody, vergelijkbaar met die van de laptops van Apple. Hierdoor voelt de 13,3 inch laptop erg stevig aan.

Het instapmodel wordt geleverd met een 320 Gb harde schijf en kost 799,- euro. De versie met een SSD harde schijf zal een stuk duurder zijn, maar dat is ook afhankelijk van welke modellen Acer verder zal uitbrengen. De eerste modellen van de Acer Aspire S3 serie zullen ieder geval deze maand al verschijnen.

Acer Aspire, IFA 2011, Ultrabooks, ULV

Reageer: