RSS

Intel Atom platform krijg een update

Geplaatst op zaterdag, 17 september, 2011 - door

Overige

Intel’s Atom platform, dat vooral gebruikt wordt voor netbooks, wordt geupdate met een nieuwe reeks processors onder de naam Cedar Trail. Deze nieuwe processors zouden eigenlijk deze maand al uitkomen, maar dat is uitgesteld tot november door problemen met de grafische drivers. De nieuwe geïntegreerde videochip moet DirectX 10.1 ondersteunen, maar in Windows 7 ontstonden er problemen waardoor de drivers nog niet Windows 7 gecertificeerd zijn.

Bij Cedar Trail heeft Intel de nodige aandacht besteed aan de grafische mogelijkheden. De oude PowerVR chip (Intel GMA 500 en GMA 600) is vervangen door de nieuwe PowerVR SGX545, met DirectX 10.1, OpenGL 3.2 en OpenCL 1.0 ondersteuning. Met deze nieuwe geïntegreerde videochip aan boord is er hardwarematige versnelling van verschillende soorten videocompressie mogelijk waardoor het afspelen van HD content geen probleem meer moet zijn.

De N2600 en de N2800 zijn de eerste twee Cedar Trail Atom-processors die zullen verschijnen. De N2600 draait op 1,6 GHz en heeft een DDR3-800 geheugencontroller. De N2800 is met 1,86 GHz en een DDR3-1066 geheugencontroller wat sneller.

Naast de verbeterde snelheid en grafische mogelijkheden is er ook nieuwe functionaliteit zoal Rapid Start en Smart Connect. Rapid Start zorgt er voor dat het ontwaken uit de slaapstand veel sneller gaat en met Smart Connect is de internetverbinding dan ook direct klaar voor gebruik. Ideaal dus voor netbooks, al is het de vraag of fabrikanten er echt werk van gaan maken om nieuwe netbooks met deze nieuwe Atom-processors op de markt te brengen, aangezien de populariteit van netbooks daalt.

Cedar Trail, Intel, Intel Atom, Intel Atom N2600, Intel Atom N2800, Intel Rapid Start, Intel Smart Connect

Reageer: